De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 8 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  'Brutale Meid' slaat terug!
   
 

AMSTERDAM - Ze heeft geen ruzie met ex-'Brutale Meid' Tatum Dagelet. Na het geflopte programma Link kreeg ze echt nog wel aanbiedingen en ze is ook geen fulltime moeder geworden. Jennifer de Jong had gewoon even geen zin. Ze wilde maar één ding: rust in de tent! Het moederschap viel haar zwaarder dan ze vooraf had kunnen inschatten. Maar nu is ze terug, beginnend met een gastrol in Costa!

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (341x512, 21kb)
Jennifer de Jong maakt na de Link-flop een nieuwe start met een gastrol in 'Costa!'.
Jennifer de Jong houdt niet van interviews. Buiten de televisiewereld leidt ze haar eigen leventje. Ze vindt het wel best zo. Toch maakt ze als presentatrice en inmiddels dus ook actrice voor Pagina Privé een uitzondering. "Ach, ik ben zowel letterlijk als figuurlijk een tijdje uit beeld geweest en daar krijg je dan de wildste geruchten over. Dat ik gewoon een tijdje thuis wilde blijven om van mijn inmiddels bijna anderhalf jaar oude dochtertje Mila te genieten, kwam kennelijk niet bij de mensen op. Daarom vertel ik het nu, dan ben ik hopelijk voor eens en voor altijd van het gezeur af."

Toen haar dochtertje Mila vorig jaar februari werd geboren, was Jennifer de koning te rijk. Ze krijgt een gelukzalige blik in haar ogen. "Het was eigenlijk alsof ze altijd al bij ons was, zo makkelijk paste Mila in het leven van mijn man Mike en mij. We kregen het gevoel dat we toen pas écht compleet waren. Alles verliep ook zo soepel. Daarom dacht ik ook snel weer aan het werk te kunnen."

"Toen SBS6 me vorig jaar zomer benaderde om het programma Link te presenteren, aarzelde ik niet en riep meteen volmondig ja. Op papier zag het programma er heel goed uit, maar helaas werd het in de praktijk niet wat ik ervan had verwacht en gehoopt. Ten eerste was het opnameschema bijzonder zwaar. Daarbij wisten de programmamakers niet zo goed wat ze nou eigenlijk wilden, waardoor het allemaal ook nog eens erg onduidelijk werd. Dit laatste heeft het programma volgens mij de das omgedaan. Ten tweede was ik heel veel van huis. Dat viel me als kersverse moeder toch behoorlijk zwaar. Ik merkte dat ik niet zo lang bij Mila vandaan wilde zijn, ondanks het feit dat ze bij Mike natuurlijk in goede handen was."

Kiezen

Al voordat Link van het scherm werd gehaald, had Jennifer de programmamakers laten weten te willen stoppen met het programma. De combinatie werken en een baby was haar zo tegengevallen dat Jennifer even voor haar gezinnetje wilde kiezen. En dat heeft ze gedaan. De aanbiedingen die zij in dat half jaar kreeg, wees zij zonder aarzelen van de hand. Inmiddels staat alles op de rails en gaat het zo goed met Mila, Jennifer en haar man Mike, die hoofdredacteur is van het mannenblad MAXIM en Wannahaves, dat het artiestenbloed bij Jennifer weer begon te kriebelen. En nu is Jennifer weer helemaal terug aan het front. "De rustperiode heeft me erg goed gedaan. Ik wil echter de draad rustig weer oppakken. En een gastrol in Costa! zie ik wat dat betreft als een goede start."

In Costa! gaat de inmiddels 26-jarige Jennifer de rol van Lyche spelen. Zij is een journaliste die met haar camera onder de arm naar Salou komt om een documentaire te maken over proppers. Jennifer: "Het beeld dat Lyche van proppers heeft, is verre van positief te noemen, totdat zij propper Bjorn, gespeeld door John Wijdenbosch, tegenkomt... Ik heb net het script gelezen en dat wordt dus echt heel erg leuk. Dat ik heel veel scènes heb met John vind ik te gek. Zeven jaar geleden zijn we samen als groentjes begonnen in de serie Fort Alfa. Twee jaar lang hebben we met elkaar op de set gestaan. John is een goed acteur, maar bovenal een zeer prettig mens. Als ik zie wie er voor de rest allemaal meedoen, verheug ik me nu al op het verblijf in Spanje."

Onwerkelijk

Jennifer werd samen met Tatum Dagelet als de Brutale Meiden ongekend populair in Nederland. Door bekend Nederland werden zij gevreesd. Jennifer over die periode: "Als ik beelden van de Brutale Meiden terugzie, lijkt het soms wel of ik naar een film van mezelf zit te kijken. Het is zo onwerkelijk. Het blijkt dat ik heel veel dingen gewoon alweer vergeten ben. Maar ja, het was ook zo'n hectische tijd. Het was Tatum en ik tegen de rest van de wereld. We konden elkaar tenminste wel blind vertrouwen."

"En dat is trouwens nog steeds zo. Er wordt zo vaak geschreven dat wij ruzie hebben. Ik snap daar werkelijk niets van. Nadat we drie jaar lang heel nauw hebben samengewerkt, en als je Fort Alfa er nog bij optelt acht jaar, was het voor ons allebei tijd voor iets nieuws. Van ruzie is absoluut nooit sprake geweest. We leiden nu allebei ons eigen leven, maar we bellen nog wel veel met elkaar. Of we ooit nog samen iets gaan doen? Ja, we gaan wel eens uit eten, maar daar blijft het voorlopig bij."

Het is een publiek geheim dat er twee zenders aan Tatum en Jennifer trekken. Helaas voor hen reageren de dames tot op de dag van vandaag in het geheel niet. Sydney Brandeis, manager van Jennifer en regisseur van Brutale Meiden: "Er komt een dag dat Tat en Jen samen weer iets gaan doen. Dat zal dan op hun manier gebeuren en zeker niet onopgemerkt voorbij gaan. We zien elkaar regelmatig. Als je met die twee rond de tafel zit, voel je al iets loskomen, ze hebben zoveel kwaliteiten! Maar ze zijn allebei nog zo verschillende dingen aan het doen, dat ik niet denk dat ze op heel korte termijn voor iets te porren zijn, al sluit ik met die twee nooit iets uit."

Voorlopig concentreert Jennifer zich dus op Costa! Ondanks het feit dat de actrice niet te hard van stapel wil lopen, is ze alweer met veel meer bezig dan een rolletje in deze populaire Nederlandse serie. "Ja, erg eigenlijk hè? De afgelopen twee weken heb ik een paar interessante gesprekken gehad met een paar producenten. Ze hebben me nu net een idee voor een programma gestuurd. Ik moet zeggen dat ik daar erg gecharmeerd van ben; ik heb afgesproken een pilot te gaan draaien. Het is een programma dat mij op het lijf is geschreven en waarin ik mezelf kan zijn. Want dat is toch wat ik het liefst wil: mezelf zijn!"




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 8 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.