De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 7 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  'Sinatra was vaste klant'
   
 

NEW YORK - Ooit gold zij als de machtigste en meest omstreden hoerenmadam van New York. Nu verleidt zij Manhattan opnieuw met een heruitgave van haar geruchtmakende boek 'The Happy Hooker' dat dertig jaar geleden in één klap een wereldbestseller werd.

Xaviera Hollander (58) is terug van weggeweest en stelt in de zo zwaar door terreur getroffen stad vast dat de seksbusiness bloeit als nooit tevoren. "Sinds 11 september zijn veel mannen voor het eerst naar een bordeel gegaan. De mensen hier hebben nu meer seks met meer partners dan waar ook ter wereld."

Overal waar zij deze week in New York verschijnt, loopt het storm. Zoals bij haar boekpresentatie in de volgepakte club 'Fez' bij Soho, waar het Nederlandse seksfenomeen de namen prijsgeeft van inmiddels overleden Hollywood-sterren die zij destijds tot haar klantenkring mocht rekenen.

"Frank Sinatra was een vaste klant. Hij eiste wel vaak dat de meisjes een geheimhoudingscontract ondertekenden", aldus Hollander die verder onthult dat komiek Danny Kaye regelmatig over de vloer kwam, maar niet voor de callgirls. "Hij hield van jongens en daar had ik er ook een paar van in dienst."

Hollander publiceert deze week ook haar memoires 'Child No More'. Het boek verscheen eerder in Nederland onder de titel 'Kind Af' en gaat over haar jeugd. Hollanders vader, een joodse psychiater, had de leiding over een ziekenhuis in Indonesië toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Hollander verbleef de eerste drie jaar van haar leven in een Jappenkamp samen met haar moeder, een voormalig Duits fotomodel.

Een romance voerde Hollander eind jaren zestig naar New York, waar zij als secretaresse aan de slag ging voor het consulaat. Later belandde ze in de sekswereld als callgirl. "Ik ben verzot op seks, dus waarom zou ik daar dan geen geld mee verdienen?" zo redeneerde ze. Hollander investeerde tienduizend dollar in de aankoop van haar leven: de klantenlijst van een hoerenmadam die met pensioen ging.

Schokgolf

'The Happy Hooker' veroorzaakte een schokgolf in de VS. Van het boek werden meer dan 15 miljoen exemplaren verkocht. Hollander kwam echter in de problemen toen zij op de korrel werd genomen in een grootschalig onderzoek naar corruptie binnen het New Yorkse politiekorps.

De zogeheten 'Knapp Commission' maakte jacht op agenten die haar bordeel bezochten. Hollander vertrok naar Canada om aan vervolging te ontkomen. Daar raakte zij jaren later aan de rand van de afgrond als kleptomane ("Iedere keer dat ik wat stal, kreeg ik een orgasme"). Ook was ze verslaafd aan afslankpillen. Nadat ze was opgepakt wegens de diefstal van een nachtjapon, werd La Hollander het land uitgewezen.

Triseksueel

Sindsdien woont ze afwisselend in Amsterdam en het Spaanse Marbella. In haar Amsterdamse woning organiseert ze theatervoorstellingen met veelal joodse acteurs. "Ik ben nog steeds pro-joods", zegt Hollander. Na een jarenlange relatie met een Britse beeldhouwer, woont ze nu samen met een lesbische minnares. "Ik ben eigenlijk tri-seksueel, ik wil alles proberen. Mijn hele lichaam is één grote erogene zone."

Hollander heeft nog steeds regelmatig contact met haar vroegere callgirls in de VS. "Sommigen hebben het heel ver geschopt. Zo heeft één van mijn meisjes een fortuin vergaard in het onroerend goed." Haar tournee door de VS brengt haar ook naar Californië waar ze een seksmuseum zal openen. "Het is geweldig om te zien dat ik nog zoveel fans heb, van jong tot oud. Amerika is en blijft mijn tweede land, ook al gaan er nog steeds alarmbellen af bij de immigratiedienst als mijn paspoort wordt gecontroleerd."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 7 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.