De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 6 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
BUITENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Televisie-plaaggeest
nu bekende Italiaan

Van onze correspondent

   
 

ROME - Berucht onder journalisten, maar inmiddels wel bekend bij het Italiaanse publiek. Overal waar een camera draait, weet tv-stalker Gabriele Paolini zijn gezicht in beeld en op de buis te krijgen. Tot wanhoop van de journalisten en presentatoren.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 22kb)
Tv-stalker Gabriele Paolini in beeld. (Foto: EPA)
Verslagen kijkt de parlementaire verslaggeefster van het Italiaanse televisiejournaal naar de camera. Ze verheft haar stem, loopt dichter naar de camera toe, maar de verbinding wordt, zoals ze al vermoedde, direct verbroken. Ze was net als haar collega's totaal onverstaanbaar en werd min of meer van het beeld weggedrukt. Hij was er namelijk weer!

Hij, de gevreesde en gehate Gabriele Paolini, die altijd ten koste van alles en iedereen met zijn smoel en praatjes op de televisie wil. Niet paus Johannes Paulus II, zelfs niet mediatycoon en premier Silvio Berlusconi, maar deze ongeveer 27-jarige jongeman komt verreweg het meest op de Italiaanse televisie.

Alle Italianen worden gek van hem. In zijn eentje doet hij uitzendingen van televisiejournaals en actualiteitenprogramma's mislukken.

Parlementaire journalisten weten dat hun beroep zinloos is geworden. Ze kunnen hun praatje zo lang voorbereiden als ze willen, maar stipt op tijd komt Gabriele aanlopen om de uitzending te verstoren.

Ooit sloeg een volslagen wanhopige journalist hem tijdens een live-uitzending min of meer in elkaar, maar de journalist stierf een paar maanden later en Gabriele bleef rustig rondlopen.

Ook de tv-presentatoren weten zich geen raad meer. "We proberen opnieuw een verbinding te krijgen met Palazzo Chigi om te horen wat Berlusconi heeft gezegd", wordt met verslagen stem aangekondigd. Dan komt altijd even een spannend moment. Is hij er weer of niet? En ja hoor, daar komt - hondstrouw - die lange jongeman aanlopen met zijn lange zwarte haren en een bril op zijn neus, die de journalist in beeld vragen stelt over zijn of haar seksuele geaardheid of andere intieme kwesties. We zien dan weer een verslagen journalist in beeld, waarna wordt teruggeschakeld naar de studio.

Het openbare optreden van Gabriele Paolini begon met een bezoek aan de paus, dat niet bepaald volgens de etiquette verliep. Terwijl bijna alle Italianen een diepe buiging maken en de hand kussen van de 'santo padre', vroeg Paolini hem of hij in zijn jeugd ook wel eens condooms had gebruikt.

Volgens de brutale jongeman zou de paus hebben geantwoord: "Natuurlijk, wat wil je jongen, ik ben toch ook jong geweest?" Maar niemand gelooft er wat van. Wel is er een foto waarop Gabriele iets in het oor van de paus fluistert, maar de maatregelen die worden genomen om de paus tegen dit soort lieden te beschermen, zijn inmiddels dusdanig dat Gabriele alleen nog maar van een paar honderd meter afstand ongewenste vragen naar de paus zou kunnen roepen.

Gabriele wilde altijd beroemd worden en het is hem nog gelukt ook. Hij vraagt inmiddels grof geld voor interviews en wie met hem praat - hij is altijd aanwezig rondom het parlement of het Italiaanse Catshuis, Palazzo Chigi - bemerkt een tikkeltje arrogantie, zoals hoort bij een televisiester. Hij loopt altijd rond met een cassette waarop een groot gedeelte van zijn 'televisieoptredens' staat. Hij is daarmee in het Guinness Book of World Records terechtgekomen.

De laatste paar keer liep hij vrolijk rond met een Italiaanse vlag. Dat kan een goed teken zijn, misschien houdt hij wel van voetbal. Dan kunnen de journalisten op het moment dat het Italiaanse elftal speelt tenminste hun werk doen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 6 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.