De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 5 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Spieren voor Spieren
op Duindigt

Van onze medewerker

   
 

WASSENAAR - Met een koersdag die geheel in het teken staat van de stichting 'Spieren voor Spieren' wordt aanstaande zondag op Duindigt een mooi initiatief vormgegeven. Projectcoördinator van de stichting Kirsten Kop spreekt van een topactie. Een viertal boegbeelden van de Stichting, de voetballegendes, Wim Rijsbergen, Jan Reker, Piet Schrijvers en Berry van Aerle, is er zondag bij. Dan zal de Businessclub Duindigt na de vierde koers een cheque van maar liefst 25.000 euro aan Jan Reker namens de stichting overhandigen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 29kb)
Henk Roos behaalde met Hinde Buitenzorg vele triomfen. Nu gaat hij zelf op de sulky. (Foto: Telegraaf sport)
"Vorig jaar", zo liet Kirsten enthousiast weten, "ontving de stichting via diverse acties ongeveer 70.000 euro. Het geld is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek van verschillende spierziekten bij kinderen. Het aantal acties waarbij onze stichting begunstigd wordt is niet veel meer dan vorig jaar, maar er wordt per actie wel meer geld beschikbaar gesteld."

De Businessclub Duindigt pakt de zaken aanstaande zondag ook op sportief terrein voortvarend aan. Gehoopt wordt op een massaal bezochte koersdag die met extra prijzengelden van 40.000 euro een, qua paarden, topbezetting moet krijgen. Zelf gaan de initiatiefnemers en sponsors er eens goed voor zitten. En wel op de sulky in dit geval, ter gelegenheid van een speciale draverij waarvoor hard getraind is de laatste weken. Henk Roos is één van de vermetelen, die aan zal treden met een pupil van Rob de Vlieger, Kelly Viola. "Een rustig paard gelukkig", volgens de 52-jarige zakenman in elektronica.

Roos is ook een spil in het grotere verband. Om het jarenlange getob van Duindigt en nationaal de hele drafsport uit het slop te halen. Door velen wordt hij gezien als een broodnodig aankomend beleidsman, hoewel hij daarvan zelf (nog) niets wil weten. "Er is een aantal mensen goed bezig om allerlei zaken uitstekend te regelen. De achterstand kan volgens mij ingelopen worden. Zo zou ik persoonlijk graag zien dat het uitstekende sponsorplan van Ballering en Maas voor de rensport er alsnog zou komen. Het is toch belachelijk dat zoiets weer afketst op in wezen inside frustraties in de sporttak. Ook blijft het vreemd dat een Duitse baan als Dinslaken voor een enorm percentage op Nederlandse inzet draait. Dit terwijl trainers en eigenaren veel liever op onze eigen banen willen scoren. Voor hun letterlijke terugkomst moet keihard gewerkt worden." Genoemde actiedag moet het nieuwe elan illustreren.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 5 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.