De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 5 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Onderzoek naar
Rivaldo

   
 

SEOEL - De tuchtcommissie van de FIFA onderwerpt de Braziliaanse spits Rivaldo aan een onderzoek. Ze wil aan de hand van de videobeelden bestuderen of de voetballer theater speelde in de slotminuut van de wedstrijd tegen Turkije.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 21kb)
Rivaldo ...theater... (Foto: EPA)
Hakan Unsal was het slachtoffer van Rivaldo's actie bij de cornervlag. De Turk schoot de bal hard tegen het dijbeen van de Braziliaan, waarop Rivaldo naar zijn gezicht greep en neerviel. De Zuid-Koreaanse scheidsrechter Young-Joo Kim trok de tweede gele kaart voor Unsal, die dus moest vertrekken. Het was overigens de honderdste rode kaart in de geschiedenis van het WK voetbal.

Een FIFA-woordvoerder herhaalde het standpunt: "Simuleren is niet toegestaan. Dat is iedere voetballer duidelijk gemaakt." Rivaldo, die alsnog beboet kan worden, zei na afloop van de wedstrijd dat hij zijn 'ervaring' gebruikte. "Natuurlijk raakte hij me niet op een plaats waar het pijn deed. Maar dit soort acties maak je niet, dus is hij er terecht afgestuurd."

Voorzitter Haluk Ulusoy van de Turkse voetbalbond mengde zich gretig in de discussie. "Rivaldo viel neer alsof hij een hersenschudding had. Als de FIFA niets doet, zullen we zeker overwegen beroep aan te tekenen." Ulusoy was ook weinig vleiend over scheidsrechter Kim. "Die man was nog niet goed genoeg voor de Turkse tweede divisie."

De Turken Hakan Ünsal en Alpay Özalan hebben van de FIFA één duel schorsing gekregen voor hun rode kaart. Het tweetal ontving de prent tijdens Brazilië-Turkije. Alpay Özalan kreeg direct rood voor het naar de grond trekken van de doorgebroken Luizao, terwijl Hakan Ünsal zijn tweede geel ontving na het trappen van de bal op Rivaldo. De Kroaat Boris Zivkovic werd ook voor één duel geschorst.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 5 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.