De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 5 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Costa Rica wijst
China zijn plaats

   
 

GWANGJU - In 1990 plaatste Costa Rica zich als debutant verrassend voor de tweede ronde van het WK met Bora Milutinovic als bondscoach. Twaalf jaar later, bij de tweede deelname aan een eindronde, is er een grote kans op herhaling. De Midden-Amerikanen zetten in de eerste wedstrijd debutant China simpel opzij (2-0).

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 16kb)
Een huilende Chinees na het verlies van zijn ploeg met 2-0 van Costa Rica. (Foto: REUTERS)
Al bij voorbaat had China zich ingedekt voor tegenvallende resultaten. De spelers en coach Milutinovic hadden in een brief aan de bevolking al excuus gemaakt voor het geval dat de uitslagen zouden tegenvallen. In een poule met Brazilië en Turkije maakt de ploeg zich weinig illusies.

Van 'Milu', de Servische coach, wordt echter steeds veel verwacht. Dat imago bouwde hij zelf op door eerder al vier landen (Mexico, Costa Rica, Verenigde Staten, Nigeria) naar het WK te loodsen.

China-Costa Rica was een saaie, vlakke wedstrijd met amper opwinding. Beide teams speelden behoudend en op de counter. Pas in de 56e minuut kreeg China de eerste kans via Yang Chen. Costa Rica werd vervolgens de gevaarlijkste ploeg en kwam via uitblinker Ronald Gómez (spits van OFI Kreta) op 0-1 na voorbereidend werd van Paulo Wanchope, spits van Manchester City.

China toonde zich technisch vaardig, maar kwam verder op alle fronten tekort. De spelers waren te licht, de defensie was te wankel en de aanval miste vernuft. Costa Rica legde alle manco's pijnlijk bloot. Mauricio Wright scoorde de 0-2, waarmee aan alle Chinese illusies voor een langer verblijf op dit WK meteen een einde werd gemaakt.

China - Costa Rica 0-2 (0-0). 61. Gómez 0-1, 65. Wright 0-2. Scheidsrechter: Vassaras (Gri). Toeschouwers: 27.000. Gele kaart: Tie, Yunlong, Xiaopeng (China), Marin, Solis, Gómez, Centeno (Costa Rica).

China: Jin; Jihai (26. Bo), Weifeng, Zhiyi (74. Genwei) en Chengying; Xiaopeng, Tie, Haidong en Mingyu; Chen (66. Maozhen) en Yunlong.

Costa Rica: Lonnis; Wright, Marin, Martinez en Castro; Wallace (70. Bryce), Solis, Centeno en Gómez; Wanchope (80. López) en Fonseca (57. Medford).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 5 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.