De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 5 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Haarhuis
op dreef

Van onze speciale verslaggever

   
 

PARIJS - Paul Haarhuis kreeg het in nauwe samenwerking met Jevgeni Kafelnikov toch weer voor elkaar. Bij de Franse Open staat hij in de halve finales van het dubbelspel na een zege in twee dagen (wegens duisternis) op de mannen (Jonas Björkman en Todd Woodbridge), die hem van de titel hadden afgehouden in Monte Carlo. Nadat de partij op 1-6, 7-6, 5-5 was afgebroken, sloegen Haarhuis en Kafelnikov op dag negen vrij snel toe: 8-6.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 14kb)
Paul Haarhuis samen met Jevgeni Kafelnikov. (Foto: ANP)
Het was aan Haarhuis te danken, dat de gelegenheidscombinatie in Parijs ten koste van het als zesde geplaatste Zweeds/Australische koppel de halve finales bereikte. Kafelnikov leek aanvankelijk te verblijven op de maan en maaide de ene na de andere bal de baan uit. "Hij heeft mij ook gevraagd. Het was niet andersom. Mijn leeftijd? Ach, wat Agassi in de single flikt, doe ik in de dubbel", gniffelde de 36-jarige routinier na afloop. Hoofdzaak voor Haarhuis en Kafelnikov blijft het winnen van Wimbledon, maar inmiddels hebben zij ook alle vier ogen gericht op Roland Garros. "Waarom niet? Het klikt tussen ons, alleen moet Kafelnikov op sommige punten nog wat alerter reageren. Dan hebben wij gewoon een grote kans van slagen", aldus de nestor van het Nederlandse proftennis.

Vakantiebeelden doemden op. Luieren aan het strand, siësta onder de parasol. Albert Costa (what's in a name?) loste na jaren proftennis eindelijk de belofte in. De stoïcijnse Spanjaard en dat is op zich al een contradictio in terminis, bleef tegen de Argentijn Guillermo Canas geloven in een goede afloop en vindt zichzelf vandaag terug als eerste halve finalist van de Franse Open 2002. Costa moest zichzelf altijd in de schaduw stellen van meer aansprekende landgenoten, zoals Alex Corretja en Carlos Moya, maar bleef vertrouwen in zichzelf houden: 7-5, 3-6, 6-7, 6-4, 6-0.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 5 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.