De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 5 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Ieren ontspannen
over Duitsland

Van onze speciale verslaggever

   
 

IBARAKI - Ierse voetballers hebben altijd respect voor de tegenstander, maar nooit ontzag. Hoewel Duitsland het WK begon met een daverende 8-0-overwinning op Saoedi-Arabië, is het zelfvertrouwen van de 'Boys in Green' groot. Vandaag ontmoeten beide teams elkaar in Ibaraki voor de tweede wedstrijd in groep E.

Manager Mick McCarthy schrok niet van de Duitse doelpuntenmachine. "Met alle respect: Saoedi-Arabië was geen schim van de ploeg die zich kwalificeerde voor de eindronde. Duitsland liep er overheen, maar ik denk niet dat wij op dezelfde manier zullen verdedigen. En als je een groep met Portugal en Nederland overleeft, hoef je toch voor niemand bang te zijn?"

Volgens doelman Shay Given putte Ierland veel moed uit het gelijke spel tegen Kameroen. "Ik denk dat dat ene punt voor ons minstens zo veel waard is als de drie punten die Duitsland pakte. Zeker in de tweede helft haalden we een zeer hoog niveau."

Given liep in het eerste duel een heupblessure op, maar kan normaal gesproken vandaag het doel verdedigen. Of Jason McAteer de aftrap haalt, is nog de vraag. Hij viel halverwege uit met een oude knieblessure. Rudi Völler kan weer beschikken over Marko Rehmer. De verdediger van Hertha stond drie maanden buitenspel vanwege een enkel- en schouderblessure. Völler waakte na de monsterscore voor een jubelstemming. "Ierland is pas een echte test voor deze ploeg."

Met zijn drie treffers voegt Miroslav Klose zich overigens bij een illuster gezelschap. Hij is de vijfde Duitser die in de WK-geschiedenis drie keer scoorde in één wedstrijd. Karl-Heinz Rummenigge was in 1982 (tegen Chili) de laatste geweest. 'Bomber' Gerd Müller is echter nog steeds de enige die twee keer op rij drie keer het doel wist te vinden: in 1970 tegen Bulgarije (5-2) en drie dagen tegen Peru (3-1).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 5 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.