De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 5 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Bjorn Cornelissen
wederom positief

   
 

AMSTERDAM - Profwielrenner Bjorn Cornelissen is op staande voet ontslagen door zijn werkgever Axa-VvZ. In maart kreeg de renner een startverbod opgelegd in de Guldensporen Tweedaagse nadat zijn hematocrietwaarde boven de vijftig was. Bij de contra-expertise bleek nu dat er ook nog een te hoge waarde nandrolon in zijn bloed zat. Daarop heeft de KNWU hem onmiddellijk voor zes maanden geschorst.

Overigens bleek uit een onderzoek dat door hem genuttigde voedingssupplementen ook nandrolon bevatten, terwijl dit niet op de bijsluiter stond vermeld. De KNWU vond dit echter geen reden om zijn schorsing ongedaan te maken. Ploegmanager Richard van Panhuis reageerde rechtlijnig: "In eerste instantie hebben wij achter de renner gestaan. Nu de contra-expertise zijn onschuld niet aantoont, rest ons enkel de mogelijkheid om hem te ontslaan. Als ploeg willen wij niets met doping te maken te hebben. Renners die achter onze rug met verboden middelen experimenteren worden per omgaande ontslagen."

Tyler Hamilton moet mogelijk afzien van deelname aan de Ronde van Frankrijk. Bij de Amerikaan, tweede in de Giro, werd in het ziekenhuis van Milaan een breuk in de schouder geconstateerd. Hamilton liep die breuk op bij een val in de vijfde rit van de Giro, maar fietste er twee weken mee door. Omdat er sprake is van een gunstige breuk is een operatie niet nodig. De Amerikaan moet voorlopig rust houden.

Ronde van Duitsland. Tweede etappe, Tauberbischofsheim-Pforzheim: 1. Zabel (Dui) 186,6 in 4.44.45, 2. Pollack (Dui), 3. O'Grady (Aus), 4. Riebenbauer (Oos), 5. Commesso (Ita). Algemeen klassement: 1. Zabel 9.57.04, 2. O'Grady 0.11, 3. Auge 0.18, 4. Commesso 0.19, 5. Baldato (Ita) 0.21.

SCHAKEN - Gari Kasparov heeft de finale bereikt van het grandprixtoernooi schaken in Moskou. De Rus versloeg zijn landgenoot Aleksander Khalifman in de halve eindstrijd.

In de finale zit Kasparov tegenover Teimoer Radjabov.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 5 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.