De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 4 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Dow weer in mineur
   
 

NEW YORK - De Amerikaanse beurzen wisten gisteren niet echt te herstellen van de klap die een dag eerder was opgelopen. Ondanks de opmerking van Fed-president Alan Greenspan dat het bewijs van een herstel van de Amerikaanse economie "steeds sterker" wordt, moest de Dow Jones-index wederom terrein prijsgeven.

De Dow sloot 0,2% lager op 9687,84 punten. Schermenbeurs Nasdaq wist wel iets te herstellen en won 1% op 1578,11. Eerder op de dag was de koersontwikkeling van de indices wel aanmerkelijk slechter geweest, maar van een echte opleving door de woorden van Greenspan was dus geen sprake.

De Fed-president sprak gisteren op een forum over centrale banken in Montreal. Daar herhaalde hij feitelijk zijn eerdere verklaring over de economische stand van zaken in de VS. Die verklaring dateert van januari 2002. Volgens Greenspan is er nadien geen verandering in de vooruitzichten gekomen. "Ik vermoed dat de Amerikaanse economie in een opleving zit; het zal geen dramatische opleving zijn." De centrale bankier zei niet te verwachten dat de economie het groeitempo van 5,6% groei uit het eerste kwartaal zal halen.

Beleggers maakten uit de woorden op dat de economie zich nog altijd niet krachtig ontwikkelt. Tel daar de politieke onrust (de dreigende oorlog tussen India en Pakistan) en het Tyco-drama bij op, en de pijn leek weer compleet. Een van de fondsen die het moesten bezuren was AOL Time Warner (-2%). Het mediabedrijf kreeg de koersval te verwerken nadat Lehman Brothers de verwachtingen voor het fonds had verlaagd. Volgens de zakenbank zal de val in advertentie-inkomsten in de online-sector groter zijn dan gedacht.

Hewlett Packard sloot 0,2% hoger. De computer- en printerfabrikant schrapt in totaal 15.000 banen (17% van het personeel). In 2004 moet de maatregel een besparing opleveren van $3 miljard.

De autosector moest slecht nieuws incasseren. De autoverkopen in de VS liggen op het laagste niveau sinds november 1998. Dat bericht kostte General Motors 3% van de koers en Ford 2,3%.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 4 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.