De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 1 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Volksfeest in Senegal na stunt
   
 

DAKAR - In Dakar, de hoofdstad van Senegal, is een waar volksfeest losgebarsten na de stunt van het nationale voetbalteam tegen wereldkampioen Frankrijk in de openingswedstrijd van het WK. Duizenden mensen vierden de triomf op straat. Voor de bevolking heeft de zege een diepere betekenis. Tot 1960 was Senegal immers een Franse kolonie.

Het WK is dus nu al geslaagd voor de Senegalezen. "De Fransen kijken op ons neer, alsof wij minderwaardig zijn. Dit is historisch, de rest is nu even onbelangrijk", verwoordde een feestvierder de stemming onder de mensen in de straten van Dakar.

El-Hadji Diouf, sterspeler van de WK-debutant en Afrikaans Voetballer van het Jaar, vatte de gevoelens van zijn landgenoten kernachtig samen: "Niemand hield rekening met ons, niemand nam ons serieus. Wij hebben laten zien wat we kunnen en wie we zijn. Maar we nemen geen genoegen met één zege, we willen ook tegen Denemarken en Uruguay een goed resultaat neerzetten. Het doel is de tweede ronde."

In Seoel heerste bij de ploeg ook een jubelstemming, met name bij matchwinner Pape Bouba Diop. "Scoren tegen de wereldkampioen, tegen Frankrijk geeft een onbeschrijfelijk heerlijk gevoel. Hier durfde ik niet eens op te hopen, af en toe droomde ik er wel van."

Coach Bruno Metsu, een Fransman, is de architect van het succes. Hij loodste de ploeg naar de WK-eindronde en naar de finale van de Afrika Cup, waarin Kameroen na strafschoppen te sterk was. Hij bleef realist.

"Ik hoop dat de spelers nu beseffen dat we de tweede ronde kunnen halen, daar moeten we echt voor gáán. Als we geen punten halen tegen Denemarken en Uruguay, is dit niets waard. We willen geen eendagsvlieg zijn. Maar we mogen eerst genieten van deze overwinning, dit is de beloning van 18 maanden keihard werken."
 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 1 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.