De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 1 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Nederlander stoomt 'Spice Boy' op tijd klaar

Van onze speciale verslaggever

   
 

KOBE - De Engelse media probeert hem al dagen te spreken, maar Richard Smith heeft geen tijd. Van 's ochtends 7 tot 's avonds 11 uur is hij vrijwel permanent bezig de fysieke schade binnen de Engelse selectie beperkt te houden. Daarvan wordt acht uur opgeslokt door David Beckham, maar daarvan is voor de Amsterdamse fysiotherapeut iedere minuut het waard geweest. "Beckham is niet alleen een fantastische gozer, hij is ook ongelooflijk professioneel ingesteld. Vanaf de dag dat ik met hem aan het werk ben gegaan, heeft-ie zich perfect aan alle afspraken gehouden en toonde hij echt een geweldige discipline."

Vandaar dat het meespelen van de Engelse captain morgen tegen Zweden niet ter discussie staat. Volgens David Beckham vooral dankzij de inbreng van Richard Smith, die eerder de vaste fysiotherapeut van ondermeer Diego Maradona was en in 1986 met het Deense nationale elftal al zijn eerste WK (in Mexico) meemaakte. Het was uiteindelijk de Engelse bondscoach Sven-Göran Eriksson die de Nederlander voor het WK 2002 wist te strikken. "Ik had nog diverse aanbiedingen, maar als Engeland aan de deur klopt, dan kan de rest naar huis. Dit land staat als voetbalnatie tenslotte boven alles. Intussen is m'n respect alleen maar gegroeid. Ik heb al het één en ander meegemaakt, maar de wijze waarop alles rond het nationale elftal is geregeld, wordt door niets en niemand in de voetballerij benaderd. Dat is beter dan perfect."

De winst voor David Beckham zat 'm uiteindelijk in het trainingsprogramma, dat Richard Smith immer aan zijn behandelingen koppelt. Vanuit het Engelse trainingskamp in Kobe laat hij weten: "Belangrijk was, om hem zo snel mogelijk weer aan het trainen te krijgen, zonder daarbij zijn gebroken voet te belasten. Dat is gelukkig goed gegaan, waardoor zijn conditionele achterstand uiteindelijk zo meeviel, dat David die in relatief korte tijd toch redelijk weg kon werken. Maar nogmaals, dat is een wisselwerking tussen de fysiotherapeut en de voetballer geweest. Een speler, die zelf ook tot het uiterste is gegaan om zijn probleem op te lossen."
 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 1 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.