De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 1 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  "Katja meer overstuur
dan dronken!"

   
 

AMSTERDAM - Katja Schuurman is voor de derde keer in vijf jaar betrapt met drank op achter het stuur. De actrice werd afgelopen zaterdagnacht gesnapt tijdens een routinecontrole van de politie. De blaastest bracht een alcoholpromillage van 0,9 aan het licht. 0,5 is de maximum toegestane hoeveelheid.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 14kb)
Katja Schuurman ...misstap...
"Katja was zeer bevriend met Bart de Graaff," zegt haar manager Robin Goudsmit, "Ze kwam dan ook zaterdagavond helemaal kapot terug van de bijeenkomst die de BNN-familie met elkaar had belegd toen Bart net was overleden. Misschien had ze niet in de auto moeten stappen, maar als je heel erg verdrietig bent, denk je daar wellicht niet aan. Ik denk ook dat ze meer overstuur was, dan dronken."

Promillage

Vervolgt: "Op die dramatische avond had ze best wat alcohol genuttigd, maar negen glazen, zoals nu wordt gezegd... Katja kan zich dat niet voorstellen. Ik ken het politierapport nog niet, maar het genoemde promillage is 0,9. Bedenk daarbij dan dat ze maar een fragiel poppetje is. Daar komen twee glazen harder bij aan dan bij een man van honderd kilo."

Robin Goudsmit heeft Katja gisteren even over haar misstap gesproken. "Katja wil dit allemaal even rustig verwerken. Ze zit op een schuiladres. Natuurlijk vindt ze het verschrikkelijk. Dit had ze nooit meer willen meemaken. Maar ik denk dat ze echt niet heeft beseft dat ze te veel had gedronken toen ze in de auto stapte. Het is heel verdrietig "

Katja Schuurman werd de afgelopen vijf jaar, twee keer eerder met drank op achter het stuur is betrapt. Een keer kreeg ze een boete voor het rijden onder invloed op haar Harley Davidson. In november 1999 kreeg ze een ernstig auto-ongeluk nadat ze te veel alcohol had genuttigd. De actrice raakte in de slip met haar stoere terreinwagen en sloeg op de A2 diverse malen over de kop. Wonder boven wonder bleef ze ongedeerd. De politierechter veroordeelde Katja destijds tot een rijverbod van drie maanden en een boete van 1650 gulden. Ook volgde Katja een cursus over alcoholgebruik in het verkeer.

De straf die Katja dit keer krijgt zal hoger uitvallen, zoals dat altijd bij herhaald rijden onder invloed gebeurt.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 1 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.