De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 1 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Familie Fortuyn vreest
missers in moordonderzoek

   
 

door Martijn Koolhoven ROTTERDAM - De familie Fortuyn vreest dat er een soort 'Kennedy-affaire' ontstaat als er niet snel onafhankelijke leden worden toegevoegd aan de commissie die toezicht gaat houden op het justitieonderzoek naar de moord op Pim Fortuyn.

Volgens de familie bestaat het gevaar dat zij en de bevolking de ware toedracht van deze moord nooit te weten zullen komen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 16kb)
Marten Fortuyn
In een brief aan premier Kok heeft de familie gevraagd om de toevoeging van onpartijdige leden aan de commissie omdat ze vreest dat ze straks samen met de bevolking met veel onopgeloste vragen blijft zitten. Volgens Pims broer Marten Fortuyn ontvangt de familie nu al veel bezorgde reacties.

Marten Fortuyn zegt: "We willen zeker niet dramatiseren, maar het is een reële angst dat familie en bevolking straks met allerlei vragen blijven zitten die nooit zullen worden beantwoord." Op persoonlijke titel zegt de broer van Pim Fortuyn dat hij ex-hoofdcommissaris Blaauw en VVD-coryfee Hans Wiegel goede kandidaten zou vinden. Premier Kok onthield zich gisteren van commentaar op de uitspraken van de familie Fortuyn, zo liet een woordvoerder van de RVD weten.

Juist afgelopen week heeft het college van procureurs-generaal een begeleidingscommissie ingesteld voor de zaak Fortuyn, de zogenaamde 'Belcom Fortuyn'. Deze commissie, die juist is ingesteld vanwege het 'bijzondere karakter van de zaak' en die zorg moet dragen voor 'een kritische toets van het strafrechtelijk onderzoek' behoeft in de ogen van de familie uitbreiding. In Belcom, die onder leiding staat van mw. H.W. Samson, hoofdofficier van justitie van de rechtbank Dordrecht, hebben verder alleen politie- en justitieofficieren zitting. Deskundigen van buiten het opsporings- en vervolgingsapparaat ontbreken.

"Ook deze ingestelde commissie van toezicht zal het vertrouwen niet vergroten", zo schrijft de familie aan premier Kok. "We stevenen in een sneltreinvaart op een Kennedy-affaire af. Familie, bevolking en geschiedenisboeken verdienen dit niet. Daarom een dringende oproep aan u om het volgende in overweging te nemen: voorkom een Kennedy-affaire", aldus de familie, die nadrukkelijk vraagt om uitbreiding van de commissie.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 1 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.