De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 27 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Ook Nederland wantrouwt
Sepp Blatter

   
 

SEOUL - Tijdens het buitengewoon congres van de FIFA, morgen in Seoul, moet Sepp Blatter duidelijkheid geven over de financiële situatie van de wereldvoetbalfederatie. Afhankelijk van zijn antwoorden besluit de Nederlandse delegatie of het een dag later bij de presidentsverkiezingen op de 66-jarige Zwitser zal stemmen. Ook Nederland is een criticaster van Blatter, die door zijn tegenstanders wordt beschuldigd van bedrog, corruptie en mismanagement.

Woensdag kiezen de FIFA-leden in Seoul de nieuwe president. Daarbij gaat het tussen Blatter en de Kameroener Issa Hayatou (president van de Afrikaanse federatie). De Nederlandse afvaardiging bestaat uit Jeu Sprengers (bondsvoorzitter), Harry Been (bondsdirecteur) en Henk Kesler (directeur betaald voetbal van de KNVB).

"Vooropgesteld: er zijn veel beschuldigingen richting Blatter, maar er zijn nog steeds geen bewijzen", zegt Sprengers, ook penningmeester van de UEFA, de Europese voetbalunie. "Van onze kant is er wantrouwen over de financiële situatie van de FIFA. Toekomstige inkomsten zijn al uitgegeven. Geen gezonde situatie."

Een cruciaal punt tijdens het congres én voor het stemgedrag is of de steun die Blatter nationale bonden heeft toegezegd, kan worden gewaarborgd. Het gaat om 1,25 miljoen euro per bond in vier jaar tijd. Sprengers: "De KNVB behoort tot de twintig rijkste voetbalbonden ter wereld. Maar wat te denken van Suriname bijvoorbeeld? Die doen veel projecten die gebaseerd zijn op de FIFA-steun. Dat geldt voor zeker nog honderd landen. Daar stort de hemel in als dat geld wegvalt."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 27 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.