De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 21 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Mueller naar bescheiden
schaatséquipe VPZ

   
 

DELFZIJL - Peter Mueller is het komende schaatsseizoen trainer van een nieuwe, kleine commerciële ploeg: VPZ. De 47-jarige Amerikaan gaat vooralsnog één jaar lang werken met elf schaatsers, van wie er acht afkomstig zijn uit de gewesten Drenthe en Groningen. De vorige twee seizoenen schaatsten zij onder de naam Schaatsteam Noord-Nederland.

De voormalig coach van SpaarSelect volgt bij het team Jan van Veen op, die binnenkort een trainerscontract ondertekent bij de KNSB. Bij de nieuwe ploeg met als hoofdsponsor het verzekeringsbedrijf VPZ gaan ook Marieke Wijsman, Yvonne Leever en Dennis van der Gun rijden. De andere acht schaatsers zijn Auke Kranenborg, Dianne Kootstra, Kinge Pricker, Martine Oosting, Sander Kingma, Erwin ten Hove, Helga Luning en Richt van der Meer.

Mueller werkt al sinds 1996 in Nederland, eerst als bondscoach van de KNSB-sprintploeg, vervolgens (sinds 1999) als trainer van SpaarSelect. Die ploeg verbrak het nog vier jaar lopende contract na afgelopen seizoen, waarin het team teleurstelde. Zaterdag had Mueller met zijn sporters de eerste training in Noord-Laren. ,,Een leuke groep met talent'', zo vond hij. "Ik heb voor de eerste keer sinds tijden weer lol gehad. Komend seizoen moeten we proberen Wereldbekerwedstrijden te rijden. Ik wil deze ploeg langzaam opbouwen. Nee, ik zie dit niet als een stap terug. Op welk niveau mensen ook sporten, ik doe als coach voor iedereen even hard mijn best.''

Een van de taken die Mueller heeft is het zoeken van sponsors. ,,Daarmee moet hij voor zijn eigen salaris zorgen'', aldus VPZ-directeur Bert ten Hove. ,,Ik heb nu eenmaal geen budget als de grote teams, mijn geld gaat allemaal naar de schaatsers. Peter zei dat hij zelf wel voor extra sponsors kon zorgen."

Ten Hove was aanvankelijk iets anders van plan, samen met zijn trainer Van Veen. ,,We waren in gesprek met TVM. Met Gerard Kemkers had ik al gesproken over de mogelijkheid onze ploeg als opleidingsteam voor de TVM-ploeg te laten fungeren. Dat zag hij wel zitten, maar toen vertrok Van Veen naar de KNSB. En Peter Mueller wilde best een jaar de ploeg trainen, maar hij wilde niet samenwerken met een andere partij. Zijn voorstellen bevielen me wel, we waren er binnen een half uur uit."
 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 21 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.