De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 16 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  McEwen toont ware gezicht
   
 

STRAATSBURG - Giovanni Lombardi is een man met veel gezichten. Een charmante, licht kalende Italiaan die op het eerste oog de vriendelijkheid zelve is. Totdat hij op de fiets zit en voor Mario Cipollini de loper moet uitleggen. Op dat moment wordt Lombardi een ongeleid projectiel, dat links en rechts over de weg vliegt. Dat ondervond Rob Mc- Ewen zondagmiddag in Munster toen hij bijna uit de dranghekken moest worden gezaagd. Nadat de sprinter van Lotto de tactiek van Lombardi had geanalyseerd, koos hij in de vierde etappe van de Ronde van Italië de juiste positie en werd Cipollini op de meet verslagen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 19kb)
Robbie McEwen heeft wat te vieren, nadat hij Cipollini op de meet heeft geklopt in de vierde etappe van de Giro. (Foto: foto Cor Vos)
De overwinning van de kampioen van Australië past perfect in het beeld van zijn ploeg en kwam zeker niet uit de lucht vallen. Zaterdag miste Rik Verbrugghe in de proloog op één seconde de roze trui, een dag later werd McEwen bijna geramd door Lombardi, die met een tijdstraf en een handvol euro's werd bestraft. "Voor onze ploeg is een derde deel van de Giro nu al geslaagd", vergeleek sportdirecteur Walter Planckaert. "Nu nog een rit en een goed klassement voor Verbrugghe en het feest in Milaan kan beginnen." Om daaraan toe te voegen: "Maar we gaan er zeker vanavond eentje drinken."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (200x197, 10kb)

Voor McEwen begon het feest al in Groningen toen hij halsoverkop naar België moest terugkeren omdat zijn vrouw moest bevallen. Zaterdag meldde hij zich als trotse vader van Ewan in Groningen. "Het spreekt voor zich dat ik deze triomf aan mijn zoontje opdraag", glunderde de gedrongen spurter. "Om op deze manier Cipollini te verslaan, is geweldig. Het team heeft uitstekend gewerkt. Toch raakte ik bijna weer ingesloten door Lombardi. Ik wist welke kant hij zou opvliegen en heb de juiste kant gekozen. Op de meet kwam ik naast Cipollini, maar dacht dat zijn armen iets langer waren."

"We hebben vanochtend besloten om meer initiatief te nemen", vulde ploeggenoot Aart Vierhouten, die knap zevende werd, aan. "Dan hou je grip op de finale en zit McEwen meer op zijn gemak. Zondag had hij Cipollini al bijna verslagen, dus het vertrouwen was er. Maar je moet hem eerst kloppen, want je kunt dan pas zeggen dat je kan meedoen."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (200x430, 18kb)

Met een goed gevoel vertrok Vierhouten richting vliegveld voor de verplaatsing naar Turijn. Ook Michael Boogerd ziet de Ronde van Italië weer helemaal zitten, nadat hij zondag bij een valpartij met 65 kilometer per uur tegen het asfalt smakte. "Er zitten nog een paar hechtingen in mijn elleboog, maar mijn spierblessure geneest met de dag. Ik heb al in het routeboek gekeken. Donderdag ga ik lekker uitrusten, want vrijdag wordt een zware dag. De aankomst naar Limone Piemonte loopt omhoog. Zou die rit wat voor mij zijn?"

Naast de zinderende gevechten die zich elke dag in de Ronde van Italië afspelen, wordt er ook achter de schermen volop aan de weg getimmerd. Vanuit Spanje worden de geruchten steeds sterker dat Kelme op korte termijn moet stoppen als hoofdsponsor van de wielerploeg. In dat geval komt niemand minder dan Oscar Sevilla vrij. De jeugdige Spanjaard (25) werd vorig jaar zevende in de Tour de France. Hoewel het door alle partijen ontkend wordt, is Telekom de voornaamste kandidaat om Sevilla in te lijven als vervanger van de geblesseerde Jan Ullrich. Teammanager Walter Godefroot houdt zich op de vlakte. Ploegleider Rudy Pevenage weet zoals altijd van niets. Daar hoeft de rossige Belg geen enkele moeite voor te doen. Ook Pevenage is een man met vele gezichten.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 16 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.