De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 16 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Haas te sterk
voor Schalken

   
 

HAMBURG - Tommy Haas blijft een kwelgeest voor Sjeng Schalken. De 24-jarige Duitser zegevierde bij het tennistoernooi in zijn woonplaats Hamburg, dat behoort tot de Masters Series, voor de derde keer op rij over de Limburger. Binnen anderhalf uur was de partij afgelopen: 7-5 6-3.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (213x284, 8kb)
Sjeng Schalken (Foto: AP)
Haas liep voor 10.000 enthousiaste fans snel weg naar een voorsprong van 4-1. Schalken vocht zich daarna terug in de wedstrijd en had op 5-5 weer uitzicht op setwinst. De thuisspeler trok de eerste set evenwel alsnog naar zich toe.

In de tweede set nam Haas opnieuw soepel afstand van Schalken, die op 4-0 niet meer de kracht kon vinden om terug te knokken. De Duitser maakte de partij op zijn eerste matchpoint af, hetgeen hem op een ovatie van het publiek kwam te staan.

Vorig jaar in Hamburg hoonden de toeschouwers Haas nog weg na zijn nederlaag in de tweede ronde tegen de Marokkaan Arazi. Hij liet toen op knullige wijze talrijke matchpoints onbenut.

Hamburg. Masters Series, mannen, 3,1 miljoen euro.Tweede ronde: Mirnyi (WRu) - Moya (Spa) 7-6 7-6, Zabaleta (Arg) - Johansson (Zwe/8) 6-4 6-2, Novak (Tsj/14) - Mantilla (Spa) 6-2 6-0, Koubek (Oos) - Costa (Spa) 7-5 7-6, Federer (Zwi/11) - Ulihrach (Tsj) 6-3 6-0, Kuerten (Bra) - Pavel (Roe) 6-3 7-6.

Rome. Vrouwen, 1,5 miljoen euro.Tweede ronde: Clijsters (Bel/3) - Lichovtseva (Rus) 6-3 6-2, Testud (Fra/8) - Vakoelenko (Oek) 6-1 6-1, Dokic (Joe/6) - Smashnova (Isr) 6-3 3-6 6-1, Pierce (Fra) - Schnyder (Zwi) 6-3 1-6 6-2, Panova (Rus) - Nagyova 6-0 5-2 opgave.

Daviscup

Het Nederlandse Daviscupteam ontmoet Finland in het promotie/degradatieduel voor een plaats in de wereldgroep in Turku. De plaatselijke Turkuhalli, die van 20 tot en met 22 september het decor vormt voor de wedstrijd, biedt plaats aan bijna 12.000 toeschouwers. De Finnen, die in Jarkko Nieminen hun beste speler hebben, laten in de hal een greenset-baan aanleggen, die is te vergelijken met een trage hardcourt-bodem.

Captain Tjerk Bogtstra was daar niet ontevreden mee. "Ik ben wel bij met deze baansoort aangezien mijn spelers in die periode ook toernooien op hardcourt spelen. Nu hebben zij een minder lange aanpassingstijd nodig dan wanneer op gravel zou worden gespeeld."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 16 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.