De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 16 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Fiscus dupeert
Ronde van Italië

   
 

AMSTERDAM - De belastingdienst heeft de Ronde van Italië, Groningen en de Nederlandse wielersport een buitengewoon slechte dienst bewezen. Volgens de fiscus moet de organisatie van de Giro belasting betalen over het prijzengeld en de startgelden, die aan de deelnemende ploegen tijdens het verblijf in ons land werden uitgekeerd. Uit voorzorg heeft de fiscus €300.000 laten blokkeren, waarop de organisatie van Carmine Castellano nog recht heeft. Omdat de Ronde van Italië in Groningen drie dagen over een permanence beschikte, was de organisatie volgens de fiscus in ons land gehuisvest en dus moet er belasting worden betaald.

Castellano: "Ik vind het belachelijk. De rol van de permanence is een technische en heeft niets met huisvesting te maken. Als wij belasting over het prijzengeld moeten afdragen is dat prima, maar de startgelden voor de ploegen is een geheel ander verhaal. Die geldt voor de hele Giro d'Italia waardoor het onmogelijk is het bedrag te splitsen. Wij hebben van Groningen een derde deel van de 450.000 euro ontvangen. Door de resterende drie ton nu te blokkeren, moeten wij onze fiscale specialisten in Milaan inschakelen. Alle correspondentie is inmiddels onderweg. Na de Giro gaan wij om de tafel zitten en nemen wij een besluit. Het is jammer dat door zo'n actie de wielersport in jullie land in een heel slecht daglicht komt te staan."

De actie van de fiscus komt op een zeer ongelegen moment. Op dit moment hebben Zeeland, Utrecht en Amsterdam belangstelling voor de start van de Tour de France. Gisterochtend bezocht Daniel Baal de Ronde van Italië. Baal is de rechterhand van Tour-directeur Jean-Marie Leblanc, die na het aanhoren van het nieuws nog wel twee keer achter zijn oren zal krabben voordat zijn wielerevenement opnieuw naar ons land komt.

Een woordvoerster van de belastingdienst weigerde commentaar te geven.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 16 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.