De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 16 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Vrouwelijke verdachte van overvalpoging Amsterdam
Gevangene bevrijd
na klemrijden auto

   
 

door Gijsbert Termaat en Tjerk de Vries AMSTERDAM - Een vrouwelijke gevangene is gisterochtend in Amsterdam op spectaculaire wijze aan haar bewakers ontsnapt. De 36-jarige vrouw werd tijdens het vervoer van de gevangenis naar een ziekenhuis bevrijd. Het busje van justitie waarin zij zat, werd klemgereden en met grof geweld tot stoppen gedwongen.

De gedetineerde wordt verdacht van een spraakmakende overvalpoging op een juwelier aan het Rokin in Amsterdam. Samen met twee mannen werd onlangs de pui van de zaak geramd, waarna met een mokerhamer de vitrines aan puin werden geslagen en het personeel met traangas werd bespoten.

De roof mislukte echter en de vrouw en een 23-jarige man werden opgepakt. Een derde verdachte wist uit handen van de politie te blijven. Vermoed wordt dat hij achter de bevrijding van de vrouw zit.

Pols

De vrouwelijke verdachte zat in voorlopige hechtenis. Tijdens haar vlucht na de overvalpoging was zij gevallen en had ze haar pols gebroken. Daarom moest zij gisterochtend voor behandeling naar het hoofdstedelijk Onze Lieve Vrouwe Gasthuis.

Toen het gevangenenbusje bij het 's Gravesandeplein in Amsterdam-Oost reed, werd het klemgereden door een Renault Clio. Tijdens het incident wist de vrouw, die haar arm in het gips had, te ontsnappen en plaats te nemen in een vluchtauto.

"We kunnen niet zeggen hoe die actie precies in zijn werk is gegaan", zegt persofficier mr. S. de Klerk. "Vooralsnog hebben we geen indicatie dat er wapens zijn gebruikt. Verder doen we geen mededelingen."

Duidelijk is dat de begeleiders niets konden ondernemen om de vlucht te verijdelen. Toen de politie arriveerde, waren de vrouw en haar bevrijder allang vertrokken. In de buurt werd later de lege vluchtauto aangetroffen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 16 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.