De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 14 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Rotterdamse 'burenruzie' beneden peil
   
 

AMSTERDAM - Sparta heeft zich met de meest mogelijke moeite aan de koppositie van poule B naast ADO Den Haag genesteld. De Rotterdammers wonnen voor het eerst in 2002 in eigen huis met 1-0 en kwamen daarmee eveneens op vier punten.

Een spetterend vuurwerk zou het worden tijdens de lang verwachte Rotterdamse 'burenruzie' tussen Sparta en Excelsior. De twee ploegen konden hun favorietenrol in poule B nauwelijks waarmaken. Het 'spektakel' bleef beperkt tot een kanonslag, die pas twintig minuten voor tijd tot ontploffing kwam.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 18kb)
Jubel bij de Spartanen Boukhari, Sanou en Koevermans na de 1-0 tegen buurman Excelsior.
Het niveau dat de twee ploegen lieten zien was werkelijk beneden peil, met uitzondering van geen enkele speler. In de eerste helft zorgde slechts Nourdin Boukhari van Sparta met een snoeihard schot (dat wel) op de paal voor enige vervoering in het Kasteel. De gasten waren alleen via Leo Koswal en Cecilio Lopes enigszins gevaarlijk, maar beiden verprutsten goede kansen.

De actie die Spartaan Danny Koevermans kort voor rust toonde, was typerend voor heel de eerste helft. De aanvaller had een meter voorsprong op tegenstander Youssef El-Akchaoui, werd ingehaald en liet vervolgens de bal knullig over de achterlijn hobbelen. Het boegeroep was dan ook meer dan terecht.

Beter werd het er aan het begin van de tweede helft niet op, maar daarna kwamen er wel meer kansen aan beide kanten. In de negenenzestigste minuut kon het Sparta-publiek zelfs op de banken toen Sparta tot scoren kwam. Boukhari vuurde op de vuisten van doelman Zbigniew Malkowski, waarna Ousmane Sanou raak kopte vanuit de rebound: 0-1. Het werd daarna zelfs nog leuk, want opéénvolgend waren Excelsior-speler Patrick Mtiliga (redding Frank Kooiman), Boukhari (naast) en daarna Sanou weer die Malkowski tot een redding dwong.

De grootste kansen waren er vervolgens voor Excelsior. Thomas Buffel zal vannacht nog wel een paar keer wakker geschrokken zijn van de dot die hij verknalde. Kooiman was al verslagen en het enige dat Buffel hoefde te doen was de bal met links in het lege doel schieten. Hij draaide echter nog eens naar binnen, waar hij de bal alsnog verspeelde. Dat hij daarna aan het shirt werd getrokken door Michel Langerak en recht had op een strafschop was inderdaad waar, maar hemzelf trof de grootste blaam van het falen.

Poule B, tweede speelronde:

Sparta - Excelsior 1-0 (0-0). 69. Sanou 1-0. Scheidsrechter: Van Egmond. Toeschouwers: 9427. Gele kaart: Winter, Boukhari (Sparta), El-Akchaoui (Excelsior).

Stand poule B: ADO Den Haag 2-4 (7-3), Sparta 2-4 (4-3), Excelsior 2-3 (4-3) Volendam 2-0 (2-8).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 14 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.