De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 14 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Olympia's Ronde keert terug naar opleiding
   
 

WAARDENBURG - Strijd en evenwichtigheid worden volgens organisator Wim van Drunen de hoofdkenmerken van Campina's Olympia's Ronde door Nederland, die zaterdag van start gaat in Almere. Sinds 1909 is het de vijftigste keer dat Nederlands grootste en belangrijkste rittenkoers voor amateurs verreden wordt.

Door allerlei wijzigingen binnen de internationale wielerbond dreigde de prestigieuze meerdaagse de laatste jaren haar status als opleidingsinstituut te verspelen. Door alleen nog maar renners tot 27 jaar toe te laten, maakt de organisatie korte metten met die tendens.

Bij de presentatie van de jubileumronde, gisteren bij Bert Story in Waardenburg, gaf voorzitter Van Drunen te kennen weinig medelijden te hebben met wielrenners op leeftijd. "De Nederlandse wielersport hangt toch zeker niet alleen aan Zuijderwijk, Cordes en Talen? Wij willen de jongeren samenbrengen in de arena. Dat staat volgens ons garant voor strijd", aldus Van Drunen.

Door de mkz-crisis van vorig jaar heeft de voorbereiding van de 50e editie extra aandacht gekregen. In Campina is nog juist op tijd een sterke en enthousiaste hoofdsponsor gevonden. "Anders hadden we een jaar in moeten teren op onze reserves. We hebben geluk gehad dat we bij Campina de juiste ingang hebben gevonden. Hopelijk wordt het dit jaar een groot succes, want dan zijn we voor de komende jaren verzekerd van een fijne hoofdsponsor."

Wat dat betreft houdt directeur Joop Kalksma van de zuivelgigant zijn ogen tussen 18 en 26 mei goed open. "In juni maken we de balans op. Wat heeft het ons gebracht? Krijgen we er meer voor terug dan we er in hebben gestoken? Dan vinden we Olympia's Ronde een heel mooi evenement en steken we er volgend jaar weer veel geld in."

Om hun opleidingsinstituut in stand te houden, rust er veel druk op de schouders van de renners tot 27 jaar. Ook dat is opleiding.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 14 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.