De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 14 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Nummerdor ziet muziek in toekomst van Oranje
   
 

AMSTERDAM - Streng en dominant zal hij nooit worden. Toch is Reinder Nummerdor de best denkbare aanvoerder van de huidige nationale volleybalploeg. De 25-jarige allrounder is loyaal, rustig en inmiddels gepokt en gemazeld in de Italiaanse volleybalcompetitie. In het kille en lege Topsportcentrum van Rotterdam speelde hij gisteravond tijdens een slappe oefeninterland tegen België bepaald niet goed. Zijn team won met 3-2 (25-17, 23-25, 25-21, 19-25, 15-11). En de aanvoerder weet dat komend weekeinde pas het echte werk begint.

Vrijdag, zaterdag en zondag moet Oranje tijdens kwalificatiewedstrijden tegen Slovenië, Kroatië en Spanje de eerste stappen zetten richting het EK van volgend jaar. Misstappen kunnen de Nederlanders zich niet veroorloven. "Ik hoop dat veel mensen naar ons komen kijken", zegt Nummerdor in het troosteloze Rotterdamse decor. "Want we hebben echt een mooie ploeg, waarbij juist verschillende jonge spelers het erg goed doen. Neem Robert Horstink, ik ben echt jaloers op zijn aanvalsmogelijkheden. Die jongen zit verschrikkelijk hoog en heeft een mooie toekomst voor de boeg. Maar ook Nico Freriks en Joppe Paulides zijn enorm vooruitgegaan. En vergeet nieuweling Joram Maan niet, die slaat echt verschrikkelijk hard. Op de trainingen wint nu af en toe de B-ploeg van de A-ploeg. Dat houdt ons allemaal scherp."

Wat een lof over de jongelingen. Is Nummerdor zelf al bang voor zijn plaats? "Nee, dat nog niet. Mijn kracht is dat ik compleet ben, dat ik veel facetten van het spel beheers. Ik ben niet zo opvallend, maar doorgaans wel nuttig. Tenminste, dat zeggen mijn trainers." Door de komst van veel nieuwe spelers heeft Nummerdor, die in de afgelopen jaren de absolute nummer één was bij de vrouwelijke fans, wat populariteit betreft wel wat moeten inleveren. "Ja, de fanmail is minder geworden. Vroeger was ik ongeveer de enige jonge speler, nu zijn er jonkies genoeg. Ik vind het allemaal best."

Nummerdor is meer geboeid door de prestaties van Oranje en door zijn eigen toekomst binnen het clubvolleybal. De afgelopen jaren speelde hij voor de Italiaanse middenmoter Montichiari, maar stilletjes hoopt hij nu op een hoger gekwalificeerde ploeg in de A-1. Inmiddels heeft hij contact gehad met subtopper Milaan, maar de aanbieding is nog niet concreet. "Ach, het komt wel goed, de spelersmarkt moet nog echt op gang komen. Van mijn manager weet ik dat er voldoende naar me wordt geïnformeerd. Ik concentreer me op Oranje, over die nieuwe club maak ik me nu nog geen zorgen."

Het mannenteam van volleybalclub Piet Zoomers/Dynamo uit Apeldoorn heeft opnieuw versterking gekregen. De 25-jarige spelverdeler Tomislav Smuc uit Slovenië heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij de ploeg van coach Toon Gerbrands. De international, afkomstig van landskampioen Calcit Kamnik, speelt komende vrijdag tegen Nederland in Rotterdam tijdens het kwalificatietoernooi voor het Europees kampioenschap. Eerder legde Dynamo al Go Urano, Joram Maan, Wytze Kooistra en Jeroen Rauwerdink vast voor het komende seizoen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 14 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.