De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 14 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Nieuwe Europa Cup in basketbal
   
 

AMSTERDAM - Tijdens de FIBA Conferentie in Oostende is besloten dat de Saporta Cup en de Korac Cup worden opgeheven. Daarvoor in de plaats komt een regionaal opgezette Europese competitie, opererend onder de naam FIBA-Europe Cup. Europa wordt voor deze competitie in drie zones verdeeld: Noord-, West- en Zuid-Europa. In elke zone werken 24 clubs, verspreid over vier poules van zes, een volledige competitie af. De vier regionale winnaars, dus twaalf in totaal, strijden vervolgens samen met de beste vier nummers twee in een knock-out competitie om de FIBA-Europe Cup. Uit Nederland mogen er twee clubs meedoen, waaronder landskampioen Ricoh Astronauts. De concurrerende ULEB blijft de Euroleague - het equivalent van de Champions League - organiseren.

Los Angeles Lakers lijkt in een vroeg stadium af te gaan rekenen met één van zijn belangrijkste concurrenten. Door ook de tweede uitwedstrijd tegen San Antonio Spurs te winnen nam het een vrijwel beslissende 3-1 voorsprong in de best-of-seven serie. Lakers werd opnieuw op sleeptouw genomen door Kobe Bryant. Deze groeide niet alleen uit tot topscorer, maar hij liet bovendien 12 van zijn 28 punten aantekenen in het laatste kwart, waarin hij zijn ploeg voorging in een spannende inhaalrace die bij 85-87 eindigde. Tim Duncan speelde voortreffelijk voor de Spurs, maar hij kon ondanks 30 punten, 11 rebounds en 6 assists de nederlaag niet voorkomen.

Ook New Jersey Nets en Boston Celtics staan met één been in de halve finale. Beide clubs namen eveneens een 3-1 voorsprong. New Jersey won, gestuwd door een gedreven Jason Kidd, met 79-89 bij Charlotte Hornets. Boston was thuis met 90-79 te sterk voor Detroit Pistons dankzij zijn superduo Paul Pierce en Antoine Walker.

Basketbalclub Vanilla Weert heeft een nieuwe coach aangetrokken. Veelvoudig oud-international Wierd Goedee tekende gisteren een contract voor een jaar bij de Limburgse club. Goedee stopte exact een jaar geleden met topbasketbal. Hij speelde 12 jaar in de eredivisie, waarin hij vooral bekendheid verwierf door zijn zes jaar bij EBBC en een glorieus seizoen bij Virtus Werkendam. De 34-jarige voormalige spelverdeler is sinds 1986 als coach actief op lager niveau.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 14 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.