De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 14 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Nasdaq beleeft rally
   
 

NEW YORK - De Amerikaanse effectenbeurzen zijn in opperbeste stemming aan de nieuwe week begonnen. Een optimistisch bericht over de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten zorgde ervoor dat Wall Street gisteren positief uit de startblokken ging. Euforie in de chipsector, waar Applied Materials er goed bij lag, leidde ertoe dat New York ook met een flinke winst wist te eindigen.

De Dow Jones Industrials Index sloot uiteindelijk 169,74 punten hoger (oftewel 1,7%) op 10.109,66. De Nasdaq beleefde zelfs een ouderwetse rally. De technologiebeurs liet een winst aantekenen van 51,70 punten (3,2%) op 1652, 55.

Een onderzoek van Manpower stemde Wall Street gisteren positief. Het uitzendconcern wist te melden dat 27% van 16.000 ondervraagde bedrijven verwacht werknemers aan te zullen nemen in het derde kwartaal. Dat is een stijging van 6 procentpunten ten opzichte van het lopende kwartaal. Het aandeel Manpower profiteerde van het eigen nieuws met een winst van $2,37 op $41,23.

De zakenbanken Merrill Lynch en Goldman Sachs lieten zich positief uit over de toekomstverwachtingen van chipmachinefabrikant Applied Materials. De beurskoers van het Amerikaanse bedrijf kreeg er daarop $1,88 bij op $25,58. Ook het Nederlandse ASML wist de weg omhoog te vinden met een plus van $0,84 op $20,60.

Detailhandelsconcern Sears Roebuck koopt postorderbedrijf Lands End voor ongeveer $1,9 miljard. Aandeelhouders van Lands End hadden een goede dag, want het aandeel steeg met $10,71 naar $61,73. Sears Roebuck klom met $0,19 naar $52.

Het in financiële problemen verkerende US Airways overweegt uitstel van betaling aan te vragen. Bevreesde beleggers zetten de luchtvaartmaatschappij $0,62 lager op $2,98. De verwachting dat United Airlines een belangrijke concurrent ten onder ziet gaan, stimuleerde de koers van de grootste vliegbedrijf in de VS met een plus van $1,88 op $11,38.

Eastman Kodak (-$0,73 op $33,57) was de grootste procentuele daler in de Dow. Het bedrijf kreeg een adviesverlaging van zakenbank UBS Warburg aan de broek.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 14 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.