De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 14 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Ware koopgolf bij Blokker
   
 

AMSTERDAM - Het is het Blokker-concern het afgelopen jaar voor de wind gegaan. Bij een omzetstijging van 7% tot boven de €2 miljard steeg de nettowinst met 17% tot €64,5 miljoen. Ook het resultaat over het lopende boekjaar zal een toename kunnen laten zien, zo bleek gisteren uit een toelichting van Jaap Blokker, voorzitter van de raad van bestuur van Blokker Holding.

De komst van de euro blijkt in de laatste twee weken van 2001 tot een ware koopgolf bij de Blokker-vestigingen te hebben geleid. "We kregen de indruk dat iedereen zijn spaarpotten omkeerde om zo zijn of haar laatste guldens bij ons uit te kunnen geven", zegt de Blokker-topman.

In die laatste twee weken zag het concern (waartoe winkelketens behoren als Bart Smit, Intertoys, Maxi Toys, Blokker, Marskramer, Giraffe, Xenos, Leen Bakker, Hoyng en Tuincentrum Overvecht) met meer dan 15% stijgen. Na de jaarwisseling kwam de omzetstijging weer op een normaal niveau terug.

De groei in de verkopen vond het afgelopen jaar over de gehele linie plaats. "We opereren in stabiele branches en hebben geen verandering van koopgedrag van de consument gemerkt", aldus Blokker. Van de omzetstijging met 7% was de helft afkomstig van autonome groei, de rest was te danken aan nieuwe vestigingen. Het aantal winkels steeg met 71 tot 2381 (inclusief franchisevestigingen). Voor dit jaar rekent Blokker op ongeveer dezelfde groei. Het aantal tuincentra, dat nu elf bedraagt, wil hij dit jaar met twee uitbreiden.

Dat de nettowinst zoveel sterker is gestegen dan de omzet, is volgens Blokker vooral te danken aan een 'goede' beheersing van de kosten.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 14 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.