De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 14 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Arafat vrij op de Westoever

Van onze correspondent

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 18kb)
De Palestijnse leider Jasser Arafat houdt boos een gebroken stoel omhoog tussen de puinhopen in Nabloes, op de Westelijke Jordaanoever. (Foto: EPA)
TEL AVIV - Voor het eerst sinds het opheffen van het Israëlische beleg van zijn hoofdkwartier in Ramallah heeft de Palestijnse leider Jasser Arafat een tocht op de Westoever kunnen maken.

In een Jordaanse helikopter, die van Arafat waren al eerder door Israëlische raketten vernield, bezocht Arafat achtereenvolgens Bethlehem, Jenin en Nabloes.

Een echte triomftocht werd het echter niet. Zo kon een bezoek aan het zwaar getroffen vluchtelingenkamp van Jenin niet doorgaan.

Arafat maakte het meeste werk van zijn bezoek aan Bethlehem, waar hij een bezoek bracht aan de lange tijd door Israël belegerde Geboortekerk. Aboe Ammar, zoals de Palestijnen Arafat noemen, kuste daarbij zonder onderscheid priesters, plaatselijke leiders en moslimgeestelijken. De Palestijnse leider heeft het godsdienstig verdeelde Bethlehem altijd een warm hart toegedragen. Vorig jaar miste hij het kerstfeest omdat Israël hem niet uit Ramallah liet vertrekken.

Nederlaag

De tegenspeler van Arafat, Ariel Sjaron, hield zich gisteren groot na de ongekende nederlaag in zijn eigen Likoed-partij, die tegen de wil van de Israëlische premier een motie aannam tegen de vorming van de Palestijnse staat.

",Ik ben door tweederde van de bevolking tot premier gekozen en laat me niet door de partijpolitiek dicteren", aldus Sjaron. Internationaal is echter wel verontrust gereageerd op de 'coup' van de rechterflank van Likoed, aangevoerd door ex-premier Benjamin Netanjahoe.

De VS tonen zich bezorgd. "De president gelooft dat de beste weg naar vrede loopt via een Palestijnse staat, parallel aan veiligheid in Israël", aldus woordvoerder Witte Huiswoordvoerder Ari Fleischer.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 14 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.