De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 14 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Anderhalf miljoen kinderen deze maand opgeroepen
Inenting nekkramp
grootste in historie

   
 

door René Steenhorst - Een eerste groep van anderhalf miljoen kinderen en jongeren in ons land ontvangt de komende maand een op naam gestelde oproep voor inenting tegen meningokokken C, een bacteriële vorm van nekkramp (hersenvliesontsteking).

15 mei, in de brievenbussen belanden. Zij betekenen het startsein van de grootste prikcampagne die ooit in ons land is gehouden om een besmettelijke ziekte te bestrijden en zo mogelijk uit te bannen.

De provinciale entadministraties roepen na 15 augustus de tweede groep van nog eens anderhalf miljoen jonge Nederlanders op om zich te melden voor een beschermende, gratis injectie. De oproepsets die worden toegestuurd omvatten een oproepbrief met registratiestrook, een algemene informatiefolder en gegevens over datum, tijdstip en locatie van de vaccinatie.

Het vaccineren begint daadwerkelijk in de eerste week van juni en omvat twee fasen: tot de zomervakanties krijgen kinderen van veertien maanden tot en met vijf jaar én jongeren van 15 tot en met 18 jaar een injectie. Na de zomervakantie wordt de leeftijdsgroep van zes tot en met veertien jaar gevaccineerd.

De campagne 'Da's goed gedaan!' vindt plaats in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en wordt door GGD-Nederland uitgevoerd. Er zijn meer dan 6000 medewerkers van totaal 44 gezondheidsdiensten, entadministraties en andere zorginstellingen bij betrokken.

Vanaf 1 september 2002 wordt de vaccinatie tegen meningokokken C standaard opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma voor kinderen van veertien maanden en zal dan worden uitgevoerd door de thuiszorgorganisaties via de 1500 consultatiebureaus.

Voor informatie over de vaccinatiecampagne meningokokken C is dagelijks van 9-21 uur een gratis landelijk telefoonnummer opengesteld: 0800-3008051. Vanaf 16 mei is ook informatie beschikbaar via de website van de campagne: www.vaccinatie.minvws.nl




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 14 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.