De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 14 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Held redt moeder
en drie kinderen

Van onze correspondent

   
 

APELDOORN - Gerbrand Voorhorst (31) uit Apeldoorn heeft gisteren een ware heldendaad verricht door een Turkse moeder en haar drie kinderen uit een brandend huis te redden.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x336, 25kb)
Redder Gerbrand Voorhorst (Foto: Martin Hollering)
Gerbrand was op zijn vrije dag op de koffie bij zijn moeder aan de Valeriuslaan en was van plan om zijn motor te wassen. ,,Ik keek naar buiten en zag dat de ramen bij de overburen helemaal zwartgeblakerd waren", vertelt hij. "Toen ik beter keek, zag ik ineens rook uit de slaapkamerramen komen. Ik ben meteen naar buiten gesprint, heb de voordeur ingetrapt en wilde de familie redden. Er stond al zoveel rook dat ik niks meer kon zien.''

De Apeldoorner rende weer naar buiten en zag de bewoonster met een baby op de arm uit een raam hangen. ,,De moeder, baby en twee andere kinderen van 2 en 4 jaar hadden zwarte neuzen. Ik heb direct geroepen: Gooi de kinderen maar naar beneden, ik vang ze wel op. Eerst wilde de vrouw dat niet, maar ze kon geen kant op."

"Ik heb ze opgevangen en daarna hebben we een ladder gehaald om de vrouw, die inmiddels in de dakgoot was geklommen, te redden. Volgens mij mankeerden ze allemaal niets'', aldus Voorhorst, die in het dagelijks leven werkzaam is bij een displayfabriek.

De 33-jarige moeder en haar kleintjes zijn voorlopig ondergebracht bij kennissen omdat het huis onbewoonbaar is geworden. De benedenverdieping brandde grotendeels uit, terwijl de bovenverdieping fikse rookschade opliep.

Het vuur is ontstaan door kortsluiting in een stopcontact in de woonkamer. De familie was boven in de slaapkamer omdat de moeder ziek op bed lag. ,,Op die manier kon ze haar kinderen in de gaten houden'', zegt de redder.

Inmiddels heeft Voorhorst van de politie een bos bloemen gekregen. Volgens een politiewoordvoerder is de familie erg geschrokken: ,,Ze krijgen van ons in ieder geval nog een teddybeer om hen een beetje te troosten.''




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 14 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.