De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 13 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Elmak neemt afscheid van FVT met 'dubbel'
   
 

AMSTERDAM - FVT/De Keij heeft na het landskampioenschap ook de nationale tafeltennisbeker in de wacht gesleept. De formatie van de vertrekkende trainer/coach Ossi Elmak was in de finale dominant tegen Arboned/Westa (3-0).

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 14kb)
Daan Sliepen. (Foto: LINSSEN)
De Feijenoorders veroverden de NTTB Cup gemakkelijker dan verwacht. In de halve finale was volgens verwachting Fürst/Heerlen een gewillig slachtoffer (3-0), maar op de afloop van de eindstrijd tegen Arboned/Westa waren de Rotterdammers op voorhand niet gerust. Vooral omdat de Westa-spelers het afscheid van coach Olaf Diels met een bekertriomf extra glans wilden geven.

Advocaat Diels beschikte met zijn team echter niet over voldoende kwaliteit. Bovendien faalde zijn kopman Qiang Liu in zijn eerste en enige optreden tegen Barry Wijers (10-12 in de vijfde set) en dat was meteen de doodsteek voor de Noord-Limburgers, die eerder wél afrekenden met Cosmos. De andere FVT-punten werden gescoord door Segun Toriola en Michel de Boer.

Elmak vertrekt naar Lelystad. Hij probeert zich namens Soedan te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Athene en daarvoor is spelen op niveau een vereiste. Bij FVT is inmiddels ook de opvolger van Elmak bekend. Aad Kwakkelstein, die ook een functie heeft bij de Nederlandse Tafeltennisbond, tekende een contract voor twee jaar. Hij gaat behalve het topteam ook de talentvolle jeugd begeleiden.

Bij de vrouwen ontbrak Nederlands en Europees kampioen Henk ten Hoor/De Treffers '70. Daardoor werd het een open strijd tussen NAK/Den Helder en DOV Klaver Lelie. In de halve finales hadden de beide teams geen problemen. NAK klopte Arboned/Westa met 3-0 en met dezelfde cijfers rekende DOV af met De Borgmeren. De eindstrijd was enerverend. DOV-speelster Jiao Li bedwong Elena Timina en Ana Gogorita, maar dat bleek voor het eindresultaat niet voldoende. Timina zorgde bij 2-2 tegen Di Pietro voor de bevrijdende Helderse 3-2 winst.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 13 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.