De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 13 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  V&L draait rollen om

Van onze medewerker

   
 

SITTARD-GELEEN - Het is onmogelijk aan het slot van een seizoen twee landskampioenen te kronen. Wellicht zou het in de huidige handbalcompetitie gepast zijn. Wealer/V&L en Fiqas/Aalsmeer ontlopen elkaar in de finale om het landskampioenschap bijzonder weinig, al lijken de speelstijlen geenszins op elkaar. Het zijn echter de Limburgers die middels een 22-19 winst in de derde wedstrijd in de best-of-five serie een 2-1 voorsprong hebben genomen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 22kb)
Aalsmeer-speler Sebastiaan Kwak (l) probeert de aanval van zijn tegenstander Rutger Sanders te stoppen.
Beide ploegen toonden tijdens de wedstrijd niet dat ze het fysiek zware duel van twee dagen eerder in Aalsmeer nog in de benen hadden. Aalsmeer had van de smadelijke thuisnederlaag (18-25) geleerd dat het aanvallend actiever en agressiever voor de dag moest komen. Vooral René Pie had die boodschap goed begrepen en fungeerde als aanjager en schutter. Daarbij kwam dat beide vaderlandse grootmachten niet vies waren van het nodige fysieke geweld op het randje van het toegestane, goed in toom gehouden door scheidsrechters Van der Helm en Wiebrands, die overigens wel opvallend veel discussie toestonden. Alle ingrediënten voor een tumultueuze wedstrijd waren volop aanwezig.

Het nu wat minder goed spelende collectief van V&L, met een wederom teleurstellende Tomanovic, werd gered door de individuele klasse van Rutger Sanders. Het gebruikelijke Limburgse dipje vlak voor rust, zoals coach Jan Willem Hamers het steevast omschrijft, bleek koren op de molen van Pie en Aalsmeer dat de stand nog even gauw van 10-6 op 10-10 bracht.

Ook na de pauze bleven de ploegen aan elkaar gewaagd. "Het was voor ons maar goed dat Aalsmeer verzuimde de 14-16 voorsprong halverwege de tweede helft uit te breiden, want ik denk dat we die klap niet meer te boven waren gekomen", sprak Hamers achteraf opgelucht. Daarna werd het eens te meer de wedstrijd van Sanders. "Ik heb hem net als donderdag af en toe rust gegund, omdat zijn inbreng zowel verdedigend als aanvallend van grote waarde is en veel kracht kost. Hij rendeert meer als ik de wedstrijd voor hem een kwartier inkort", was de verklaring van Hamers over Sanders' glansrol in de slotfase.

Wat heet! Door zijn toedoen streefde V&L de Noord-Hollanders weer voorbij en na het missen van een strafworp bij de stand van 20-18 was het gedaan met de bezoekers. "Het was wederom een dubbeltje op z'n kant, dat nu helaas voor ons de verkeerde kant opviel. We hebben ons vandaag na de blamage van donderdag goed hersteld en zijn tot het gaatje gegaan, net als V&L trouwens. Ik denk dat het publiek een heerlijke wedstrijd heeft gezien", bleef verliezend coach René Romeijn sportief.

Hoewel de ploegen elkaar in kracht nauwelijks ontlopen, lijkt V&L over de beste papieren te beschikken om deze week de landstitel binnen te halen. De Limburgers moeten het in deze cruciale fase weliswaar zonder Martijn Kunnen (knie) doen, het gemis van de aan de voorste kruisband geblesseerde Björn Budding en het op halve kracht functioneren van aanvoerder Jeroen Hölscher laat zich aan Aalsmeer-zijde harder voelen. Aanstaande donderdag is het in thuishal De Bloemhof erop of eronder voor Aalmeer, dat de laatste twee duels moet winnen om de titel te prolongeren.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 13 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.