De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 13 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Argentijn Cabrera klopt Europese golfelite

Van onze medewerker

   
 

SUTTON COLDFIELD - Met een uitstekende par tot besluit won Angel Cabrera op The Belfry het Benson & Hedges International Open, een met 1,7 miljoen euro gedoteerde wedstrijd van de Europese Tour. Na een mislukte approach met een ijzer-2 op de par-4 achttiende sloeg de Argentijn de bal vlak bij de hole. Met een score van 69 slagen en een totaal van 278, 10 onder par, bleef Angel Cabrera de concurrentie minimaal een slag voor. "Het enige waar ik aan dacht, was een goede slag naar de green", zei Cabrera na afloop. "Toen dat niet lukte, moest het maar een goede chip zijn. Dat lukte gelukkig wel."

Op de baan waar in september Europa en Amerika om de Ryder Cup spelen, begon de 32-jarige Cabrera de laatste ronde met een achterstand van drie slagen op de Engelsman Barry Lane. Lane deed zijn uiterste best om voor het eerst in ruim acht jaar weer eens een toernooi van de Europese Tour te winnen. Hij hield het lang vol, maar ook de Engelsman moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Cabrera, die ruim 290.000 euro rijker werd. Barry Lane werd na een 73 en een keurige par op de laatste hole tweede.

De Argentijn sloeg ook de aanvallen van notoire topspelers als de Ier Padraig Harrington, de Nieuw-Zeelander Michael Campbell en de Schot Colin Montgomerie af. Al deze spelers maakten een bogey op de waterrijke slothole van The Belfry en ze moesten - op twee slagen - genoegen nemen met brons. Het was de tweede zege op de Europese Tour voor Angel Cabrera. Vorig jaar won hij het Argentijns Open. Zijn beste prestatie dit seizoen was ongetwijfeld een negende plaats in The Masters, het eerste Major van 2002. "Ik ben ontstellend blij met deze overwinning", aldus Angel Cabrera. "Vooral omdat het een toernooi in Engeland is en dat is me heel wat waard."

Rolf Muntz legde beslag op de gedeelde 24e plaats. Muntz speelde de laatste ronde in 70 slagen, zijn beste score van de week. Hij maakte drie birdies en maar één bogey. Muntz eindigde op een totaal van 287, een onder par. Maarten Lafeber en Robert-Jan Derksen misten beiden opnieuw de cut. Net als vorige week in het Frans Open kwamen ze niet in de buurt van de kwalificatiescore.

Nienke Nijenhuis was de enige van zes Nederlandse speelsters die in het Iers Ladies Open de cut haalde. Op de par-72 baan van de Killarney Golf & Fishing Club eindigde Nijenhuis na een slotronde in 76 slagen - twee birdies, vier bogeys en een double bogey - op de gedeelde 38e plaats. De overwinning ging naar de Deense Iben Tinning. Net als de Noorse Suzann Petterssen eindigde ze in het 54-holes toernooi van de Ladies European Tour met een totaal van 214 slagen. Tinning pakte de zege op de eerste extra hole. Vorig seizoen verloor Petterssen ook al een play-off in het Mexx Sport Open op de Kennemer in Zandvoort.

Joan van der Kraats en Gordon Machielsen hebben de voorjaarswedstrijden voor Nederlandse amateurs op hun naam geschreven. Van der Kraats, lid van de Eindhovensche Golf, veroverde de zege na de tweede 36-holes wedstrijd op Broekpolder. Ze liet op de par-73 baan in Vlaardingen scores van 76 en 74 noteren en dat was voldoende om op een winnend totaal van 301 slagen te komen. Op De Lage Vuursche legde Gordon Machielsen, uitkomend voor de Noordwijkse Golfclub, de basis voor zijn zege door de ochtendronde in slechts 67 slagen, 4 onder par, te spelen. Na de lunch voegde Machielsen daar een degelijke 72 aan toe. Gekoppeld aan het resultaat van vorige week op de Lochemse kreeg hij daarmee het laagste totaal achter zijn naam: 212 slagen, twee minder dan favoriet Inder van Weerelt.

Sutton Coldfield. B&H International Open, Europese Tour, 1,7 miljoen gulden.

1. Cabrera (Arg) 278 (-10), 2. Lane (Eng) 279, 3. Montgomerie (Sch) en Harrington (Ier) 280, Campbell (Nzl) 280, 24. Muntz (Ned) 287.

Killarney. Vrouwen, Ierse Open.Eindstand: 1. Tinning (Den) 214 (-2), 2. Pettersen (Noo) 214 (-2), Tinning wint na het spelen van een extra hole, 3. Boden (Zwe) 215, 4. Arruti (Spa), Taylor (GBr), Dibnah (Aus), Johnson (GBr) 217, 38. Nijenhuis (Ned) 225 (+ 9).

Voorjaarswedstrijden amateurs. Lochemse/De Lage Vuursche. 1. Machielsen 212, 2. Van Weerelt 214, 3. Boysen 216.

Prise d'Eau/Broekpolder. 1. Van der Kraats 301, 2. Schreefel 303, 3. Van der Graaff 304.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 13 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.