De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 13 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Aanhouder Agassi in Rome beloond

Van onze Telesportredactie

   
 

ROME - Dertien jaar lang verliet hij mokkend Rome. zette Andre Agassi eindelijk zijn naam op de erelijst van de Italiaanse Open, tegenwoordig deel uitmakend van de ATP Masters Series. De Amerikaan rekende in de finale keihard af met Tommy Haas: 6-3, 6-3, 6-0. "Hier heb ik dertien jaar op gewacht", straalde Agassi na zijn vlotte zege.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x424, 19kb)
Andre Agassi. (Foto: AP)
Net zo indrukwekkend was de eindzege van Justine Henin in Berlijn. Een week na Kim Clijsters in Hamburg bevestigde de Waalse nogmaals, dat het Belgisch vrouwentennis zich kan meten met de absolute wereldtop. Voor Henin was het haar eerste toernooizege op gravel en de eerste titel van het seizoen. Ze versloeg de Amerikaanse Serena Williams na een bloedstollende derde set, die pas in de tiebreak door Henin werd beslist (6-2, 1-6, 7-6).

Agassi wachtte lang op een overwinning in Rome. In 1989 was hij er het dichtst bij. Toen voorkwam Alberto Mancini een zege van de Amerikaan, die destijds ook nog een matchpoint verkwanselde. "Dit toernooi heeft een mooie historie. Ik zie dit als één van mijn beste prestaties." Het was de 52e toernooizege van de Amerikaan, die in Rome 420.000 euro op zijn bankrekening kreeg bijgeschreven.

Haas had op weg naar de finale geen set afgegeven, maar kwam op de slotdag "dodelijk" vermoeid aan de start. Tijdens de wedstrijd moest hij zich ook nog aan een blessure aan het been laten helpen. "Ik ben moe en teleurgesteld", zei de Duitser na de afstraffing. "Agassi was en is een van mijn idolen. Ik keek tegen hem op als een kind. Dat doe ik nu eigenlijk nog steeds." Door de eindzege stormt Agassi weer de top-drie van de wereld binnen. Op gravel was het pas zijn zesde toernooizege in zijn loopbaan. Dit jaar was het wel zijn tweede zege in de Masters Serie.

In Berlijn maakten Justine Henin en Serena Williams er een spannende finale van. De kleine Belgische, vorig jaar finaliste op Wimbledon, begon het duel fanatiek. Ze veroverde de eerste set met 6-2, maar kon in de tweede set het tempo van de Amerikaanse niet volgen (1-6). In de derde set ging de strijd lang gelijk op. De 19-jarige Belgische, die in de halve eindstrijd favoriete Jennifer Capriati het toernooi uitsloeg, bleef in de slotfase echter uiterst koel. "Deze zege geeft me zelfvertrouwen. Ik bleef in mezelf geloven, ook na die tweede set."

Serena Williams vond dat ze zelf te veel fouten maakte. Haar opslag was zwak en prachtige slagen wisselde ze af met onbegrijpelijke missers. "Met de Franse Open in het vooruitzicht, kun je stellen dat ik in vorm ben. Ik voelde me deze week comfortabel op het gravel."

Henin kreeg in de derde set bij 5-6 twee matchpunten op de opslag van Williams. De eerste verspeelde ze zelf, bij het tweede matchpunt kwam Williams met een ace. "Ik heb me na die tweede set voorgehouden gewoon rustig te blijven. Ik concentreerde me op mijn eigen opslagbeurten. Dat heeft gewerkt", zei de trotse Belgische.

In Warschau sloeg de Russische Elena Bovina toe. De 19-jarige speelster won het toernooi door in de eindstrijd af te rekenen met de Slowaakse Henrieta Nagyova. De lange Bovina, een product uit de tennisschool van Nick Bollettieri, kwam nooit in gevaar. Met 6-3 en 6-1 verzekerde ze zich voor het eerst in haar loopbaan van een titel in het WTA-circuit.

Martina Hingis gaat er vanuit weer voluit te kunnen tennissen bij de Franse Open op Roland Garros in Parijs. De voormalige nummer één van de wereld moest deze week afzeggen voor de Duitse Open in Berlijn en de Italiaanse Open in Rome wegens een voetblessure. "Ik heb mijn voet rust gegeven", verklaarde de Zwitserse speelster. "Ik kijk vooruit naar Roland Garros, ondertussen moet ik veel blijven rusten."

Een andere voormalige nummer één van het vrouwentennis, de Amerikaanse Monica Seles, heeft wegens een darminfectie moeten afzeggen voor Rome.

Rome. Masters Series, mannen, 2,9 miljoen euro. Halve finales: Agassi (VSt/9) - Novak (Tsj/14) 7-5 6-4, Haas (Dui/7) - Roddick (VSt/13) 6-1 7-5. Finale: Agassi - Haas 6-3 6-3 6-0.

Berlijn. Vrouwen, 1,5 miljoen euro. Halve finales: Henin (Bel/5) - Capriati (VSt/1) 5-7 6-2 6-1, Serena Williams (VSt/4) - Smashnova (Isr) 6-3 6-2. Finale: Henin - Serena Williams 6-2 1-6 7-6.

Warschau. Vrouwen, 180.000 euro. Halve finales: Nagyova (Slw/1) - Zvonareva (Kro) 6-1 6-4, Bovina (Rus) - Talaja (Kro) 1-6 6-2 7-5. Finale: Bovina - Nagyova 6-3 6-1.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 13 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.