De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 13 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  RBC mazzelt in Emmen

door Jeroen Kapteijns

   
 

door Jeroen Kapteijns EMMEN - De nacompetitie vormt dit seizoen voor BVO Emmen een bron van diepe frustratie. Na een thuisnederlaag tegen RBC Roosendaal (0-2) is Emmen nog voor de strijd echt is losgebarsten al vrijwel uitgeschakeld. De Drentse ploeg was na een slechte beginfase ruim een uur lang heer en meester, maar liep evenals tegen FC Den Bosch (3-1 nederlaag) in het mes van de geslepen tegenstander.

FC Den Bosch en RBC Roosendaal gaan uitmaken wie er volgend seizoen in de KPN Eredivisie speelt, voor Cambuur Leeuwarden en Emmen staat in de resterende vier duels niets meer op het spel.

De kleine theoretische kans om alsnog terug te komen ten spijt lieten de gezichtsuitdrukkingen van de Emmenaren geen ruimte voor twijfel.

Al in de tiende minuut kwam RBC op 0-1 toen Geert den Ouden volledig vrijstaand een voorzet van Gijs Cales kon binnenkoppen. Daarvoor had Edwin de Graaf al een enorme kans op de openingstreffer gehad en na ongeveer een half uur kreeg Henk Vos een eveneens voortreffelijke gelegenheid om de voorsprong te verdubbelen.

Op dat moment echter domineerde Emmen al lang en breed de wedstrijd en had de ploeg van Spijkerman zelfs al op gelijke hoogte moeten staan. "De gemiste kans van Marinus Dijkhuizen was een eerste breekpunt", vond trainer Hennie Spijkerman. De van een langdurige knieblessure herstelde Dijkhuizen, die tegen RBC voor het eerst dit seizoen een volledige wedstrijd speelde, anticipeerde goed op een foute terugspeelbal van Den Ouden, omspeelde RBC-goalie Wim de Ron, maar sloeg toen aan het treuzelen, waarna hij met een slap rollertje de al op zijn kont zittende doelman op zijn weg vond. "Mijn benen wilden niet meer wat in mijn hoofd zat. Dat is een tekort aan wedstrijdritme", verklaarde de boomlange targetman.

Emmen beleefde ook in de tweede helft een catastrofaal moment, dat van grote betekenis zou zijn. Scheidsrechter Dick Jol kende voor een overtreding op Oosting een strafschop toe en de geboren Emmenaar besloot die als specialist zelf te nemen. Voor het eerst dit seizoen moest Oosting echter zijn meerdere erkennen in een doelman, want voor de vierde keer dit jaar stopte De Ron een penalty.

De opeenvolging van kansen voor Emmen was vanaf dat moment voorbij en in de slotminuut maakte Damiën Hertog op aangeven van Cales er nog 0-2 van. De Ron keek ook al even vooruit naar het treffen in en tegen Den Bosch van morgen. "Dat wordt een sleutelduel, waarin wij lekker op de counter kunnen spelen", kondigde de kleine doelman aan dat RBC de Bosschenaren met de eigen middelen gaat bestrijden.

POULE A. Emmen - RBC Roosendaal 0-2 (0-1). 10. Den Ouden 0-1, 90. Hertog 0-2. Scheidsrechter: Jol. Toeschouwers: 3912. Gele kaart: Broers (Emmen), Hellemons, Keller, Hertog (RBC Roosendaal).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 13 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.