De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 13 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Illbruck koerst af op eindzege in Ocean Race
   
 

AMSTERDAM - Het Duitse jacht Illbruck lijkt vrijwel zeker af te stevenen op de eindzege in de Volvo Ocean Race. Nadat het eind vorige week voor de vierde keer tijdens de Volvo Ocean Race rond de wereld een etappe op haar naam wist te schrijven, lijken de laatste twee etappes nog een formaliteit voor de Amerikaanse schipper John Kostecki en zijn bemanning, waar ook de Nederlander Dirk de Ridder deel van uitmaakt.

Het team deed overigens slechts tien dagen, 20 uur en 44 minuten over de Atlantische oversteek van het Amerikaanse Annapolis naar het Franse La Rochelle. Tijdens deze etappe behaalde 'Illbruck' met 484 zeemijl in een etmaal ook het 24 uurs wereldrecord. Dit ondanks het feit dat het merendeel van de bemanning onderweg te kampen had met ernstige buikgriep.

Het Zweedse jacht Assa Abloy, dat nauwelijks drie uur later als tweede in Frankrijk arriveerde, blijft ook tweede in het klassement en is in feite het enige jacht dat theoretisch de grote favorieten nog van de eindoverwinning af zou kunnen houden. In de praktijk betekent dit dat de Assa Abloy beide laatste etappes zou moeten winnen en de Illbruck beide etappes lager dan een vijfde positie zou moeten scoren. En dat ligt niet in de lijn der verwachtingen, daarvoor is de Illbruck een te snelle boot en haar bemanning een te goed geoefend en op elkaar ingespeeld team.

Aan de andere kant zit een ongeluk tijdens de Race rond de Wereld in een klein hoekje. Hoewel de gevaren van de grote oceanen inmiddels zijn geweken, voeren de laatste twee etappes over druk bevaren zeeroutes. De Ilbruck, die vorig jaar bij de start van de Race rond de Wereld in negen etappes al veruit de grote favoriet was, lijkt echter een te goed geprepareerd jacht om zomaar door een ongelukkig voorval getroffen te worden.

De komende etappe, die op 25 mei vanuit La Rochelle van start gaat, voert naar Gothenburg. De laatste etappe is een sprintetappe van Zweden naar Duistland met een finish in Kiel. En hoewel alle etappes even zwaar meetellen, kan de eindzege de Illbruck nauwelijks meer ontgaan. Waarschijnlijk kan de winnaar echter al in Zweden gehuldigd worden.

Klassement Volvo Ocean Race rond de Wereld na zeven van de negen etappes:

Illbruck Challenge 49 punten, Assa Abloy 41, Amer Sports One 36, Team News Corp 34, Team Tyco 33, Team SEB 26, Djuice 23, Amer Sports Too 10.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 13 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.