De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 13 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Tijd dringt voor volleyballers

Van onze medewerker

   
 

AMSTERDAM, maandag Het Nederlands volleybalteam doet er alles aan om in korte tijd in topvorm te komen. Vrijdag - en zondag staan drie kwalificatiewedstrijden voor het EK van 2003 op het programma en dat evenement mag Oranje volgend jaar beslist niet missen. In het afgelopen weekeinde werd twee keer tegen België geoefend en vanavond staan de beide buurlanden weer tegenover elkaar in de Rotterdamse topsporthal naast De Kuip.

Die hal vormt komend weekeinde ook het toneel van serieuze ontmoetingen met Macedonië, Slovenië en Spanje. Bondscoach Bert Goedkoop betitelt deze eerste drie wedstrijden (in de serie van zes) als "ongelofelijk belangrijk". "Voor de toekomst van dit team is het essentieel dat we volgend jaar bij dat toernooi van de partij zijn."

België is tegenwoordig een prima sparringpartner voor de Nederlandse ploeg. Voor het eerst in jaren zijn alle topspelers uit dat land bereid zich maximaal in te zetten (in de andere poule dan die van Nederland) de kwalificatie voor het EK af te dwingen. De Belgen doen dat dit jaar onder de bezielende leiding van de Nederlandse bondscoach Appie Krijnsen. Vrijdag in het Belgische Bree versloeg Nederland de zuiderburen met 3-1 en een dag later in Leuven werd het 3-2 voor de Rode Duivels. "Die wedstrijd hadden we wellicht ook kunnen winnen", vertelt Bert Goedkoop. "Maar bij een 2-0 voorsprong in sets ben ik gaan wisselen om andere spelers ook wat ritme op te laten doen."

Goedkoop startte in de twee oefenduels met Nico Freriks, Richard Schuil, Mike van de Goor, Sander Olsthoorn, Reinder Nummerdor, Robert Horstink en libero Joost Kooistra. Guido Görtzen was nog niet van de partij omdat zijn club Modena woensdagavond in Italië de landstitel veroverde. Görtzen arriveerde zaterdagavond in Nederland en sprak gistermorgen uitgebreid met de bondscoach. Waarschijnlijk is hij vanavond tijdens de derde ontmoeting met de Belgen alweer van de partij.

"Iedereen is fit en gretig", constateerde Goedkoop. "En er is onmiskenbaar meer concurrentie dan vorig seizoen. De jongeren hebben duidelijk een stap vooruit gemaakt." Ook over Olof van der Meulen, de roemruchte international van weleer die inzetbaar zal zijn tijdens de EK-kwalificatiewedstrijden, is Goedkoop te spreken. "Hij is nog bijzonder fit en ambitieus. En tijdens de trainingen zorgt hij voor prima impulsen. Nee, het is niet zo dat Richard Schuil bij voorbaat mijn eerste man is. Ik bekijk per dag hoe het met de vorm staat."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 13 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.