De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 13 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Enthousiaste reacties in Italië
   
 

AMSTERDAM - Italië heeft vol enthousiasme gereageerd op de start van de Giro d'Italia in Groningen. Het jaarlijkse feest, dat dit keer in Nederland begon, is wat de Italianen betreft, ondanks de winst van een Spanjaard, dik geslaagd. "De Giro schrijft haar lieflijke Nederlandse fabel", kopt het dagblad Il Giornale.

"Het vertrek van de Italiaanse ronde is door een hele provincie groots gevierd." Het sportblad Corriere dello Sport: "Massaal publiek in Groningen. Groot enthousiasme voor de Europese Giro d'Italia."

"Nederland in het roze, Giro, wat een liefde", meldt het verreweg grootste Italiaanse sportdagblad La Gazzetta dello Sport. De roze krant is organisator van de Giro d'Italia, reden waarom de winnaar zich altijd in een roze shirt mag hullen.

De Italiaans getinte culturele festiviteiten die de Groningers hadden georganiseerd, zoals de muziek van Verdi, werden geloofd. "Het is te hopen dat we in Duitsland, België, Luxemburg en Frankrijk dezelfde genegenheid zullen meemaken." De directeur van La Gazzetta dello Sport, Candido Cannavò, was lyrisch over het feit dat op de toren in het centrum de roze vlag wappert en vond de burgemeester van Groningen sympathiek en enthousiast. "Het verkeer ligt helemaal stil voor de Giro, maar niemand protesteert. Hier is alleen feest."

"De meeste Italianen zullen niet eens weten waar Groningen ligt en ik moest ook eerst op de landkaart kijken waar ik heen moest", aldus directeur Cannavò. "En opeens ontdek je dan een vrouw die al lange tijd verliefd is en van wie je niet eens het bestaan kende. Hier heerst een naam waarvan wij de waarde niet eens inschatten: Italië. Groningen is geen onbekende meer voor me."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 13 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.