De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 13 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Cambuur 'helpt' Gert Kruys

door Albert van Keimpema

   
 

door Albert van Keimpema LEEUWARDEN - Gert Kruys keek er met gemengde gevoelens op terug. Aan de ene kant was hij blij dat zijn nieuwe werkgever FC Den Bosch royaal won van Cambuur Leeuwarden (0-3), maar aan de andere kant vond hij het sneu dat zijn huidige club na twee nederlagen in de nacompetitie nu al lijkt uitgeschakeld voor promotie.

De oefenmeester bekeek het duel vanaf de tribune, nadat hij aan de vooravond van de wedstrijd tegen RBC Roosendaal had besloten om zijn functie neer te leggen en het coachen van Cambuur tijdens de nacompetitie over te laten aan zijn assistenten Hennie Lee en Johan Groote.

Maar ook Lee en Groote kunnen geen chocola maken van de onevenwichtige spelersgroep. Het voetbal van Cambuur was in de competitie al niet om over naar huis te schrijven, maar tegen FC Den Bosch was het echt bedroevend slecht. De Bosschenaren konden met de armen over elkaar rustig uitlopen naar een 0-3 zege via doelpunten van de vorig seizoen nog voor Cambuur uitkomende Fabian de Freitas (na een blunder van doelman Cees Paauwe), het talent Koen van de Laak en Jantje Michels, die een terecht gegeven strafschop benutte.

Toch is de toekomst van het flink bezuinigende Cambuur minder somber dan het lijkt. Voorzitter Wytze Adema blijft koel in deze hectische tijd van saneren. Nu hij is afgezwaaid als directeur van Cebeco, heeft hij alle tijd voor Cambuur. Hij wijkt niet voor druk van buitenaf, stuurt mensen/spelers weg die niets voor de club betekenen en laat ijdeltuiten rustig uit de directiekamer weglopen.

Bij Cambuur is de spanning eraf, voor Gert Kruys zal die nog even voortduren. Hij moet hopen dat FC Den Bosch de Brabantse slag met RBC wint.

POULE A. Cambuur - FC Den Bosch 0-3 (0-2). 8. De Freitas 0-1, 29. Van de Laak 0-2, 89. Michels 0-3 (strafschop). Scheidsrechter: Wegereef. Toeschouwers: 4833. Rode kaart: 84. Faerber (FC Den Bosch/2x geel), 88. Loontjens (Cambuur/2x geel). Gele kaart: Goudmijn (Cambuur).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 13 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.