De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 13 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  UEFA wil uitstel FIFA-verkiezing
   
 

GENÈVE - Lennart Johansson, voorzitter van de Europese voetbalunie (UEFA), wil uitstel van de presidentsverkiezingen voor de wereldfederatie (FIFA). De verkiezingen staan gepland voor 29 mei in Seoel. Maar door de recente ontwikkelingen rondom de huidige voorzitter Sepp Blatter, vindt Johansson het verstandig nu geen verkiezingen te houden.

De Zweed is een van de vijf vice-voorzitters van de FIFA, die met zes leden van het Uitvoerend Comité hebben aangekondigd, een juridische strijd zijn begonnen tegen Blatter. De Zwitser staat bij hen onder verdenking van ambtsmisbruik en mismanagement.

"Het is alleen de vraag of het volgens de statuten en reglementen van de FIFA wel mogelijk is de verkiezingen uit te stellen", stelde Johansson. De Zweed vindt dat Blatter het imago van de FIFA ernstig beschadigd heeft. Van een herverkiezing van de Zwitser wil Johansson niets weten. "Als dat gebeurt, denk ik erover mijn functie op te geven."

Er is bij de verkiezingen slechts één tegenkandidaat: Issa Hayatou uit Kameroen. De beschuldigingen aan het adres van Blatter zijn in diens ogen afkomstig van handlangers van Hayatou, die bezig zijn met een lastercampagne. De 66-jarige Blatter ging dit weekeinde met een brief in de tegenaanval. "Ik doe een beroep op uw beoordelingsvermogen, het vertrouwen dat ik al 25 jaar van u krijg en uw solidariteit", schrijft Blatter aan alle aangesloten voetbalbonden.

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat de voorzitter van de FIFA voor de burgerrechter wordt gesleept. "Maar dit is niet verrassend", meende Blatter. "Dit is een logisch gevolg van maandenlang durende, systematische aanvallen op mijn positie met als doel mijn integriteit te beschadigen."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 13 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.