De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 13 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Wall Street behoedzaam
   
 

AMSTERDAM - Wall Street leidt aan een chronisch gebrek aan vertrouwen, zo meldt Jasper Pool van Prudential Bache Securities. Ondanks een economie die weer groeit, hetgeen leidt tot een voorzichtig herstel van de bedrijfswinsten, en het vrij unieke gegeven dat de aandelenmarkten twee achtereenvolgende jaren een daling hebben laten zien, blijven beleggers sceptisch.

De bullmarkt van de jaren negentig werd getypeerd door een grenzeloos optimisme. Beleggers waren maar al te zeer bereid om te anticiperen op de fraaie toekomstverwachtingen die hen werden voorgespiegeld. Die houding is echter verdwenen.

Naast de aanklachten tegen analisten en onder meer de Enron-affaire geven ook de ondernemingen de laatste weken weinig houvast. Ondanks de verbeterde resultaten blijven zij zeer terughoudend ten aanzien van hun toekomstverwachtingen.

Ook hier is voorzichtigheid troef. Dit terwijl een forse winstgroei noodzakelijk lijkt, gezien de nog steeds relatief hoge waarderingen, om op korte termijn een bodem onder de beurskoersen te kunnen leggen.

Het negatieve sentiment op de aandelenmarkten laat onverlet dat Greenspan de afgelopen week de rente onveranderd liet op 1,75%.

De lage inflatie, onderstreept door de daling van de producentenprijzenindex met 0,2%, doet de speculatie toenemen dat de rente de komende maanden op het laagste niveau in veertig jaar blijft staan. Een ander positief signaal is de productiviteitsstijging die afgelopen dinsdag bekend werd gemaakt. Geholpen door de vele ontslagen liet deze in het eerste kwartaal een stijging van 8,6% zien. Dit was de grootste stijging in negentien jaar.

Een verdere indicatie voor de inflatie wordt woensdag met de consumentenprijzenindex vrijgegeven. Vrijdag worden de handelsbalanscijfers bekendgemaakt. Morgen maken Applied Materials en Hewlett-Packard hun kwartaalcijfers bekend. Donderdag is het de beurt aan Dell.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 13 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.