De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 13 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Keuze politiek leider
LPF ná verkiezingen

Van onze parlementaire redactie

   
 

ROTTERDAM - De top van de Lijst Pim Fortuyn (LPF) heeft zakenman Peter Langendam benoemd tot de nieuwe partijvoorzitter. Langendam, die secretaris was in het partijbestuur volgt in die functie Fortuyn op.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x217, 18kb)
Kandidaten van de Lijst Pim Fortuyn (LPF) vertonen zich op het laadperron van een loods bij het Rotterdamse partijbureau om de herwonnen eensgezindheid te tonen. Uiterst rechts: John Dost die vice-voorzitter blijft, gevolgd door woordvoerder Mat Herben. De vrouw in het midden, met rechts op de foto naast zich Ferry Hoogendijk, is Willy de Jong.
Donderdag, na de verkiezingen, kiest de LPF-fractie haar fractievoorzitter en politiek leider. Winny de Jong, voedseldeskundige en nummer vier op de lijst, gooit hoge ogen.

Dat hebben bestuursleden en kandidaat-Kamerleden zaterdag besloten. Daarvoor moest eerst een interne crisis worden bezworen.

Vice-voorzitter John Dost, die zich vrijdagavond had opgeworpen als nieuwe partijleider, moest uiteindelijk genoegen nemen met zijn huidige functie in het bestuur.

Tot en met de verkiezingen blijft Mat Herben, de nummer zes van de kandidatenlijst, de politieke woordvoerder. Volgens Herben moet er niet te veel waarde worden gehecht aan de woorden van Dost. Deze zou in een zeer emotionele bui zijn geweest, omdat hij door een misverstand niet was uitgenodigd voor de begrafenis van Fortuyn en hierover zeer teleurgesteld was.

De kandidaten gaven zaterdag bij een loods naast het partijbureau in Rotterdam na een vergadering een demonstratie van wat Herben 'eensgezindheid' noemde. Ze kwamen allen tegelijkertijd naar buiten, getooid met de partijstropdassen, omarmden elkaar en het 'At your service' schalde over het verder verlaten industrieterrein waar het kantoor is gehuisvest.

Vermoeid

Volgens Herben zijn alle kandidaten het eens dat het gedachtegoed van Fortuyn breed moet worden uitgedragen en zal iedereen zich daarvoor inspannen. De kwestie-Dost is zaterdag uitgebreid aan de orde geweest, maar volgens nummer 13 op de lijst Eberhard, waren de meeste kandidaten te vermoeid en onder de indruk van de hectische week om serieus over het politieke leiderschap of de mogelijkheden voor een regeringscoalitie te praten.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 13 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.