De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 13 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Politici willen beeld
Fortuyn corrigeren

   
 

door Martijn Koolhoven NOORDWIJK - Kabinetsleden zetten zich dezer dagen in om het beeld dat in het buitenland over Pim Fortuyn is ontstaan, recht te zetten. In veel Europese landen kopten de kranten de afgelopen week 'Nederlandse Le Pen vermoord'.

"In Nederland zijn de grenzen tussen links en rechts verdwenen, het levende bewijs daarvan was Pim Fortuyn.

Hij had een unieke combinatie gemaakt die niet meer op de schaal van links en rechts was te plaatsen. Daarmee zou je hem onrecht doen."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 12kb)
Bos ...voortouw... (Foto: De Telegraaf)
Deze opmerkelijke boodschap is afkomstig van Wouter Bos, staatssecretaris van Financiën, die hoog op de PvdA-kandidatenlijst staat. Hij neemt zelf het voortouw om het verkeerde beeld dat volgens hem in het buitenland over Fortuyn is ontstaan, te corrigeren. Hij geeft onder meer interviews aan de grote Franse tv-zender Canal Plus en de Britse omroep ITN.

Boetekleed

In een speciale in memoriam-uitzending van het RTL5-televisieprogramma Business Class van Harry Mens trok de staatssecretaris zondag het boetekleed aan. De komst van Bos was opmerkelijk omdat de PvdA-kopstukken steeds weigerden om bij Mens voor de camera te verschijnen, onder meer vanwege hun afkeer van Fortuyn.

Dit terwijl de VVD- en CDA-lijsttrekkers de afgelopen tijd wel bij Mens aanschoven. Eigenlijk was premier Kok uitgenodigd, maar nadat deze had geweigerd, had de PvdA Bos naar voren geschoven.

Naast de interviewtafel had RTL een gedenkplaatsje ingericht met bloemen, kaarsen en een foto van De Telegraaf die enkele weken geleden op de voorpagina stond afgedrukt, van Fortuyn met zijn hondjes op het strand bij Noordwijk. Behalve Bos was ook VVD-coryfee Hans Wiegel te gast.

PvdA en GroenLinks liggen zwaar onder vuur vanwege de beschuldiging dat ze een klimaat zouden hebben gecreëerd waardoor de politieke moord had kunnen plaatsvinden.

Benauwend

Op de vraag of het nog wel leuk is om lid van de PvdA te zijn, antwoordde Wouter Bos: "Ja, maar politiek is niet altijd leuk. In deze dagen en weken kan het benauwend zijn."

Mocht de Lijst Pim Fortuyn bij de verkiezingen als grote winnaar uit de bus komen, dan "zitten daar 48 legitieme vertegenwoordigers van het volk", aldus Bos.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 13 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.