De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 11 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Ajax-trainer Koeman gunt
Van der Vaart kans bij
finale om Amstel Cup

   
 

AMSTERDAM - Vandaag hoort Rafael van der Vaart van Ajax-trainer Ronald Koeman dat hij één van de achttien selectiespelers is, die vandaag in trainingskamp gaan voor de finale van de Amstel Cup tegen FC Utrecht. Het Talent van het Jaar maakte gisteren voor een kwartier z'n rentree in de groep nadat hij twee knie-operaties onderging in februari. Bij de competitiewedstrijd tegen RKC op 10 februari raakte Van der Vaart geblesseerd.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 18kb)
De trainers van FC Utrecht en Ajax, Frans Adelaar (links) en Ronald Koeman, delen nu nog de Amstel Cup. Morgen echter zal na de finale duidelijk zijn wie de prijs voorlopig voor een jaar mag bijzetten in de prijzenkast. (Foto: Fotografie Rob de Jong)
"Ik maak m'n selectie pas morgen (vandaag, red.) bekend, maar de kans is groot dat Van der Vaart één van de 18 wordt", hield Koeman een slag om de arm. "Vandaag zal hij opnieuw met de groep trainen. Hij maakte een bevredigende indruk, maar is ook een heel slimme voetballer, die tijdens zo'n kwartiertje de duels weet te ontlopen."

De Zaankanter weet hoe hard Van der Vaart heeft gewerkt aan z'n rentree en dat alles altijd in het teken heeft gestaan van de Amstel Cup. Al is het maar voor een paar minuten. "Natuurlijk ben ik er gevoelig voor als zo'n belangrijke speler na het missen van de kampioenswedstrijd toch even in actie mag komen in een finale, waarin een prijs valt te winnen." Het hangt tevens van de bezetting van de bank af. Koeman wil voor alle linies een vervanger naast zich, die direct en voor 100 procent inzetbaar is. Eerder dit seizoen zat Koeman wel eens met vijf wisselspelers op de reservebank in plaats van met de toegestane zeven. "Voor de bekerfinale worden dat er zeker zeven en daarom is het heel goed mogelijk dat Van der Vaart erbij zit. Voor dergelijk sentiment is zeker plaats bij mij."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (300x407, 29kb)

FC Utrecht gaat vandaag eveneens in trainingskamp met achttien speelgerechtigde spelers. Een extra bed wordt opgemaakt voor spits Dirk Kuijt. De Katwijker is weliswaar geschorst, maar is zo'n belangrijke factor in de groep bij FC Utrecht en heeft op weg naar de finale vaak zo'n doorslaggevende rol gespeeld, dat trainer Frans Adelaar hem graag bij de selectie houdt. "Zorg is hoe we Kuijt gaan vervangen. Hij is een belangrijke speler voor FC Utrecht, met specifieke kwaliteiten, waarmee hij anderen beter laat spelen. Een tweede Kuijt heb ik niet in m'n selectie. Ik heb wel een idee hoe we zijn afwezigheid gaan opvangen, maar dat zien we zondag in De Kuip.

Ajax heeft na alle festiviteiten vanwege het kampioenschap gisteren de draad weer opgepakt. "Zondag staan we er", wist Fred Grim, die toegaf dat de eerste training niet de optimale scherpte gaf. "Maar we weten wat van ons wordt verwacht", aldus Cristian Chivu. "Een voetballer leeft van prijzen en alles wat binnen handbereik komt, moet je pakken. We zullen alles opzij zetten voor de dubbel."

Volgens Ronald Koeman krijgt hij zijn ploeg op het juiste moment scherp. "We hebben een jonge groep. Na zo'n titel kan het twee kanten op: of het is te veel gevraagd om je in zo'n korte tijd opnieuw op te laden voor een alles-of-nietswedstrijd; of je voelt je een stuk vrijer omdat je al een prijs in je binnenzak hebt." In ieder geval heeft de kampioenschampagne zijn selectie niet aangetast. "Ik zag tenminste erg veel colaatjes rondgaan. Mede door het geloof van sommigen. Zelf was ik zondagavond ook kort na middernacht thuis."

FC Utrecht werd de afgelopen week opgeschrikt door harde woorden in de pers van technisch directeur Han Berger aan het adres van doelman Harald Wapenaar. De keeper en de club zijn in onderhandeling over contractverlenging en omdat Wapenaar vond dat de gesprekken weinig perspectieven bood, bracht hij naar buiten dat hij voor 1 miljoen euro bij FC Utrecht mag vertrekken. Berger reageerde daar heel fel op door Wapenaar een gebrek aan clubliefde en een overvloed aan egoïsme toe te schrijven.

"Dat raakt me wel. Ik ben niet van hout en niet van steen en ook maar een mens. Je zou bijna denken dat de aanval persoonlijk gericht is, maar nu wil ik niet reageren op de ontstane situatie. Nu moet alles gericht zijn op de Amstel-Cupfinale."

Volgens de goalie leeft de affaire totaal niet binnen de groep. "De jongens maken er een grapje van. Je kent dat wel, typische voetbalhumor.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 11 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.