De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 11 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Wall Street verliest
   
 

NEW YORK - Aandelenkoersen op Wall Street verloren in de loop van gistermiddag terrein. Vooral de technologiegedreven beurs Nasdaq moest een flinke stap terug. De toonaangevende Dow Jones-index sloot gisteravond op een verlies van 1,0% op 9939,82 punten. De Nasdaq-index verloor 3,0% op 1600,85 punten.

Volgens handelaren is de stemming onder beleggers neerwaarts gericht. "Beleggers staan momenteel sceptisch tegenover aandelen." Telefoonaandelen lijken helemaal uit de gratie. "Het zijn de grootste verliezers van dit jaar", merkte een handelaar op. "De schulden van de telecomfondsen staan onder druk."

Zo moest WorldCom terug. Wederom. Gisteren liet kredietbeoordelaar Moody's doorschemeren de toekomst van het telecombedrijf somber in te zien. De schuldstatus kreeg het predikaat 'junk', ofwel waardeloos mee. Zakenbank Goldman Sachs verlaagde het beleggingsadvies voor WorldCom van 'market performer' naar 'market underperformer'. Onder zeer levendige handel verloor het aandeel 21% op $1,58.

Ook IBM viel op. Het bedrijf maakte bekend 3% van zijn werknemers te willen ontslaan. Dat betekent het schrappen van 8000 banen. Tegelijkertijd schroefden vele analisten hun winsttaxaties voor de computerreus terug. Het verlies op de beurs bleef beperkt: IBM werd 0,3% minder waard op $79,68.

Het aandeel General Electric moest ook al wat terrein prijsgeven: 2,7% op $30,85. Het industrieel conglomeraat kondigde aan het Britse Druck Holdings in te lijven, een fabrikant van meet- en controlesystemen. General Electric betaalt 229 miljoen pond voor het Britse bedrijf, dat is 17% meer dan dat het bedrijf woensdag nog waard was.

Alan Greenspan, president van het Amerikaanse stelstel van centrale banken, zei in een toespraak dat de langetermijn-vooruitzichten voor de Amerikaanse economie aan het verbeteren zijn. Voor de korte termijn is hij echter onzeker.

De Amerikaanse producentenprijzen zijn in de maand april met 0,2% gedaald ten opzichte van de maand maart. Het nieuwe cijfer toont dat de VS vooralsnog weinig te vrezen hebben van een oplopende inflatie.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 11 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.