De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 11 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Resultaat van HBG-moeder
Dragados zakt onverwachts

Van een onzer verslaggevers

   
 

MADRID - Dragados, sinds vorige maand eigenaar van Hollandsche Beton Groep (HBG), heeft gisteren onverwachts een winstdaling over het eerste kwartaal gerapporteerd. De oorzaak daarvan ligt vooral in Argentinië, waar het Spaanse bouwconcern minder opdrachten in de wacht wist te slepen. Ook de devaluatie van de Argentijnse peso heeft de winst gedrukt.

De nettowinst van Dragados daalde in de eerste drie maanden van dit jaar met 2,6% naar €39,4 miljoen. Dat viel financieel analisten behoorlijk tegen. Zij waren namelijk gemiddeld uitgegaan van een winststijging met ruim 8% naar €44 miljoen. Naast de problemen in Argentinië haalt de bouwer ook het terugbrengen van zijn belang in het bedrijf dat de bouw en het onderhoud van het vliegveld in het Colombiaanse El Dorado verzorgt, aan als verklaring voor het lagere resultaat.

Niettemin handhaaft Dragados de winstverwachting. Het bedrijf rekent voor dit jaar op een nettowinst van €310 miljoen tegenover €241 miljoen in 2001. In tegenstelling tot de winst steeg de omzet van het concern in het eerste kwartaal wel. De inkomsten namen met 9,2% toe tot €1,19 miljard.

Vorige maand stapte Dragados-bestuursvoorzitter Santiago Foncillas op toen de Spaanse concurrent ACS voor €900 miljoen een belang van 23,5% nam in zijn onderneming. In Spanje wordt dit gezien als een eerste zet van ACS-baas Florentino Perez om het grotere Dragados over te nemen.

ACS heeft diep in de buidel getast voor het minderheidsbelang in Dragados. Het betaalde een premie van 60%. Algemeen werd verwacht dat HBG hiervan het kind van de rekening zal worden. Na de definitieve overname van Dragados door ACS wordt HBG verkocht, zo was de gedachte. Perez zou dit in kleine kring al hebben bevestigd.

HBG-bestuursvoorzitter Carel Jan Reigersman bezwoer vorige week echter dat de plannen om zijn onderneming te verkopen voor ten minste één jaar van tafel zijn. Analist Dirk Verbiesen (Van Lanschot) vernam gisteren van collega's in Spanje desondanks dat ACS nog steeds van plan is afscheid te nemen van de Nederlandse bouwer. "De geluiden in de Spaanse financiële wereld zijn dat HBG toch wordt verkocht."

ACS maakte gisteren eveneens kwartaalcijfers bekend. Die waren beter dan verwacht. De nettowinst steeg met 20,2% naar €32,5 miljoen. De omzet kwam 15,1% hoger uit op €967,7 miljoen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 11 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.