De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 11 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Vanessa zingt weer!
   
 

AMSTERDAM - 'Upside down, dizzy does it make me...' Wie herinnert zich niet de megahit van Vanessa zo'n twintig jaar geleden? Het blonde, sexy en hese zangeresje van toen is veranderd in een succesvolle zakenvrouw. Zingen doet ze al lang niet meer. Voor Carlo Boszhard maakt Connie vanavond echter een uitzondering en haalt zij na zestien jaar haar 'Vanessa-jurk' uit de mottenballen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (341x512, 28kb)
VANESSA: "Toen Carlo Boszhard mij tijdens een feestje in zijn nieuwe programma McCarlo vroeg, dacht ik in eerste instantie dat ie niet goed bij zijn hoofd was geworden."
"Is-ie niet schitterend?" Als een nerveus meisje drentelt Connie Breukhoven alias Vanessa door haar kleedkamer. "Jarenlang heb ik me afgevraagd waarom ik die oude jurken eigenlijk nog bewaarde. Op de een of andere manier heb ik er nooit afstand van kunnen doen. Misschien wel omdat ze me herinneren aan een hele mooie tijd en daarom voor mij grote sentimentele waarde hebben. En kijk, nu heb ik er zomaar weer eentje aan en voel ik me op slag weer helemaal Vanessa. Moet je die schoenen zien! Daar liepen we in die tijd allemaal op. Geweldig hè?"

Nog wat felrode lippenstift en Connie, nee, nu toch overduidelijk Vanessa, is klaar voor de generale repetitie. Carlo is zienderogen zeer tevreden met het feit dat hij de ex-zangeres heeft weten te strikken om met hem in de eerste aflevering van zijn gloednieuwe show 'McCarlo' een duet te zingen. "Toen Carlo me tijdens een feestje in zijn programma vroeg, dacht ik in eerste instantie dat hij niet goed bij zijn hoofd was geworden", glimlacht Vanessa. "Want buiten die enkele keren dat ik op een verjaardag van Hans of van de kinderen nog een liedje heb gezongen, heb ik verder nooit meer opgetreden. Uiteindelijk heb ik me toch door die lieve charmeur over laten halen en nu kan ik eigenlijk niet meer wachten tot het zover is. Ik heb er echt hartstikke veel zin in. Met name voor mijn kinderen vind ik het leuk om nog één keer Vanessa te zijn. Zij hebben me namelijk nog nooit als zangeres gezien. Ik ben dan ook zo nieuwsgierig wat ze er vanavond van zullen vinden." Ze oogt wel een klein beetje zenuwachtig. "Ja, vind je het gek? Na zoveel jaar voelt het toch heel vreemd om weer het toneel op te gaan. Het gekke is dat ik nu voor eerst in mijn leven live met een orkest ga zingen. Vroeger zong ik bij concerten natuurlijk wel live, maar liep er altijd een geluidsband mee. Op televisie was het in die tijd altijd playback."

Als Vanessa en Carlo de eerste regel van het prachtige nummer 'Tonight, I celebrate my love for you' inzetten, blijkt meer dan eens dat Vanessa het zingen nog niet is verleerd. Sterker nog, haar stem lijkt zelfs mooier dan twintig jaar geleden. Zowel Carlo als de leden van het orkest kijken haar dan ook bewonderend aan en de presentator weet zich verzekerd van het feit dat het straks live in de show net zo perfect zal gaan. "Ik sta er zelf ook versteld van", glundert Vanessa. Ik heb nog best veel volume in mijn stem. Wie had dat ooit gedacht. Hoe hees ik af en toe ook kan praten, met zingen blijk ik daar dus absoluut geen last van te hebben. Ik vind het fantastisch."

Nou Vanessa, wat houdt je dan nog tegen om je zangcarrière weer op te pakken? "Nee zeg, dat kan echt niet. Daarvoor heb ik het veel te druk in de kliniek. En zeker nu. Nadat van de week de lucht geklaard is over ons nieuwste spectaculaire product, loopt het storm in het New-Fill center. Blijkbaar zijn er nogal wat mannen in Nederland die wel wat 'New Hair' kunnen gebruiken. Maar, ik zeg maar zo, zeg nooit nooit..."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 11 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.