De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 10 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  FC Den Bosch op
tandvlees naar zege

   
 

AMSTERDAM - Het wordt voor FC Den Bosch een loodzware klus om zich te handhaven in de KPN-Telecompetitie. Zoveel werd in de nacompetitiewedstrijd tegen Emmen wel duidelijk. Trainer Wiljan Vloet predikte voor het duel passie en vechtlust, maar zijn ploeg maakte een uitgebluste indruk. De boodschap van Vloet leek alleen aan Jan Michels besteed, die zijn 300ste wedstrijd in het betaalde voetbal opfleurde met een assist en een doelpunt. Emmen had het beste van het spel, maar de Bosschenaren pakten op hun tandvlees winst (3-1).

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 19kb)
Uitblinker Jan Michels gaat ook tijdens dit luchtduel voorop in de strijd.
Emmen-trainer Hennie Spijkerman stak zijn spelers meteen een hart onder de riem. "Ik heb gezegd dat het vertoonde spel geenszins een indicatie is dat we uitgespeeld zijn. En dat we nog het nodige van ons kunnen laten horen." Daarmee zei Spijkerman niets te veel. FC Den Bosch had zijn handen meer dan vol aan de dappere Emmenaren. "Ons positiespel was redelijk verzorgd. We hebben gecontroleerd, kansen gekregen, maar verzuimd Den Bosch op achterstand te zetten. Dan is het de klasse van een eredivisieploeg persoonlijke fouten genadeloos af te straffen."

Vloet hoorde het lijdzaam aan. "Ik heb de spelers nog zo gezegd dat ze de nacompetitie als een drama kunnen zien, maar ook als een positief iets. Volgens de kenners zouden we maximaal tien punten halen. Het werden er 33 en we hebben nog steeds volop kans ons te handhaven."

Maar FC Den Bosch lijkt opgebrand. Het wekelijks spelen van een 'finale' en de in 34 wedstrijden nauwelijks wisselende formatie blijken diepe sporen te hebben nagelaten. Het was dan ook schrijnend te zien hoe eenvoudig Emmen in de openingsfase het initiatief naar zich toe trok. Pas toen Fred van der Hoorn voor de verdediging werd geposteerd en Jan Michels opstond als leider nam Den Bosch het heft in handen.

Het resulteerde direct in twee treffers. Al was daarbij wel de hulp van Emmen nodig. Na een domme overtreding op de rand van het strafschopgebied mocht Michels voorzetten, verloor Antoine van der Linden het kopduel van Fabian de Freitas en profiteerde Koen van de Laak, die de aan zijn enkel geblesseerde Bart van den Eede verving (1-0).

Op slag van rust was het 2-0. Jan Michels werd in de hoek van het strafschopgebied gevloerd door Yurtcan Kayis en was vervolgens vanaf elf meter trefzeker (2-0). Den Bosch zat op rozen, maar een schitterend Drents doelpunt (Paul Weerman) brak het duel weer open (2-1).

Den Bosch wankelde, maar hield enkel en alleen stand door de voortreffelijk keepende Chris Mampaey. Dat Fabian de Freitas na een blunder van Jelle ten Rouwelaar 3-1 scoorde, maakte het verdriet van Emmen alleen maar groter.

GROEP A: FC Den Bosch - Emmen 3-1 (2-0). 41. Van de Laak 1-0, 43. Michels 2-0 (strafschop), 64. Weerman 2-1, 80. De Freitas 3-1. Scheidsrechter: Bossen. Toeschouwers 3437. Gele kaart: Michels (FC Den Bosch), Arts en Van der Linden (Emmen).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 10 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.