De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 10 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Cisco-effect in VS

Van een onzer verslaggevers

   
 

NEW YORK - Kwartaalcijfers van Cisco zorgden woensdag voor een rally die Wall Street de laatste acht maanden niet meer had gezien. De Dow Jones steeg die dag 3,1%, de Nasdaq piekte bijna 8%. Gisteren daalden de stofwolken neer en kwamen beleggers weer bij zinnen. De Dow Jones Industrial daalde 1% naar 10.037,42, de Nasdaq Composite ging 2,7% onderuit naar 1650,57.

Woensdag stond Wall Street volkomen in het teken van Cisco. Het technologiebedrijf publiceerde dinsdag nabeurs beter dan verwachte cijfers en daar hadden beleggers reikhalzend naar uitgekeken. Cisco boekte uiteindelijk bij een hoge omzet een koerswinst van ruim 24%. Forse koerswinsten waren er in de Nasdaq ook voor branchegenoten als Network Appliance (bijna 25%) en Ciena (21%).

Het industriële conglomeraat General Electric (GE), naar marktwaarde gemeten het grootste concern ter wereld, maakte het feest compleet met de stelling de financiële doelstellingen voor 2002 en 2003 te zullen halen. GE pakte een koerswinst van 7,2%, Microsoft 11,1% en chipfabrikant Intel 10,8%.

Het Cisco-effect bleek gisteren uitgewerkt. De beleggers maakten weer pas op de plaats. Nieuws was er nauwelijks, al kwam er even een schrikreactie op het nieuws dat er anthrax was gevonden in de postkamer van de Fed, de Amerikaanse centrale bank. Cisco weerspiegelde gisteren de consolidatie met een koersverlies van 3% op $15,75. Ook andere technologiefondsen moesten hun winsten voor een deel weer afdragen, zodat de technologiezware Nasdaq gemiddeld 2,7% terugviel.

Handelaren hielden al rekening met de terugval. "De daling is een natuurlijke reactie op de enorme koersstijgingen van woensdag."

Maar ook de consumentenverkopen zaten gisteren tegen. Wal-Mart zag ze in april stijgen met 3,3% en dat was minder dan verwacht. Wal-Mart verloor op de beurs 2,5% in koers ($54,99).

Het conflict dat Merrill Lynch met de staat New York heeft lijkt nog steeds niet - in tegenstelling tot speculaties - nader tot een oplossing. De zakenbank daalde gisteren 2,4% in koers naar $42,91.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 10 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.