De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 6 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Feyenoord loopt geen schade op

door Jeroen Kapteijns

   
 

TILBURG - Zonder averij doorstond Feyenoord het storende tussendoortje tegen Willem II (0-0) en daarmee was de voornaamste doelstelling gehaald. "Onze voorbereiding op de UEFA-Cupfinale begon al na de wedstrijd tegen Heerenveen, daarom hebben we hier met een geïmproviseerd elftal gespeeld met als doel deze wedstrijd zonder kleerscheuren door te komen", was trainer Bert van Marwijk na afloop klip en klaar.

Van Marwijk gaf zijn spelers in de aanloop naar het duel de vrijheid aan te geven of ze wel of niet wilden spelen. Uiteindelijk stonden in Tilburg bij de aftrap drie Feyenoorders in het veld, die ijs en weder dienende komende woensdag ook weer in de basis zullen staan. Paul Bosvelt en Tomas Rzasa speelden een helft, rechtsback Chris Gyan ruim zeventig minuten.

"Wat is wijsheid", vond aanvoerder Bosvelt na de wedstrijd, "Het is moeilijk voor jezelf uit te maken wat goed is. Je twijfelt toch een beetje. Tussen zondag en woensdag zit maar weinig tijd. Bovendien heb ik sinds vorige week donderdag een beetje last van een stijve nek. Maar daar gaat nu beter en daarom wilde ik toch spelen om het ritme te behouden. Het belangrijkste is dat ik heel uit de strijd ben gekomen. En in de finale moet maar blijken of ik de goede keus heb gemaakt."

De suggestie dat Willem II bezorgd zou zijn geweest om de fysieke gesteldheid van de Feyenoorders en daarom rustig aan gedaan zou hebben, verwierp Bosvelt stellig. "Moet je maar eens kijken bij Rzasa, die heeft nu drie lippen." De Poolse linksback kreeg in een duel met Kew Jaliens een arm in het gezicht, waardoor zijn onderlip uit model raakte.

De grootste hoofdbrekens had Van Marwijk gehad over het inzetten van Gyan. "Je weet dat Brett Emerton is geschorst voor de finale en dat Pieter Collen nog geen hele wedstrijd aankan, dus de keuze of Gyan kon meespelen, was het grootste probleem."

Gyan doorstond de wedstrijd echter goed en dus maakte Van Marwijk zich na de wedstrijd vooral zorgen over de blessureproblemen van Patrick Paauwe en Robin van Persie. Met name het herstel van Van Persie verloopt vooralsnog weinig voorspoedig. "Zijn vervanger heeft het echter niet onaardig gedaan", filosofeerde Van Marwijk al over het meespelen van Leonardo.

Voor Willem II - dat de beste kansen had - leverde de zouteloze partij uiteindelijk de kwalificatie voor de Intertotocompetitie op, terwijl Mariano Bombarda en trainer Hans Westerhof met applaus en bloemen werden uitgeluid.

Willem II - Feyenoord 0-0. Scheidsrechter: Van Dijk. Toeschouwers: 14.400.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 6 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.