De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 6 mei 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Gemengde gevoelens bij Sparta

Van onze sportcorrespondent

   
 

ROTTERDAM - Met gemengde gevoelens stort Sparta zich in het onzekere avontuur van de nacompetitie. ,,Een loodzware opgave'', zo omschrijft trainer Frank Rijkaard zijn taak om het elftal op scherp te zetten voor het gevaarlijke gevecht tegen degradatie. Met een gelijkspel van 0-0 tegen FC Groningen besloten de Rotterdammers ,,een heel slechte tweede helft van het seizoen'', zoals Rijkaard dat zelf openhartig aanduidde.

,,Het is heel moeilijk om hieraan een positief vervolg te geven. We mogen ons gelukkig prijzen dat we nog een kans krijgen", aldus Rijkaard, die zich vooral zorgen maakt over het gemis aan een scorende spits (geen enkel doelpunt in de laatste acht duels!) en het gebrek aan beweging in de ploeg.

De trainer van Sparta heeft al lang de conclusie getrokken dat het team niet meer voldoet aan de door hem gestelde eisen. ,,Het heeft dringend behoefte aan verfrissing en verandering. Dat kan in de nacompetitie een nadeel voor ons zijn.'' Rijkaard overweegt toch met zoveel mogelijk routine te starten in de groep met ADO Den Haag, Excelsior en Volendam. ,,In deze poule overheerst het voetbal. In de andere poule draait het meer om kracht en vechtlust. Wij blinken niet erg uit in dergelijke gevechten''.

Rijkaard kan met Sparta onmogelijk beamen dat clubs uit de hoogste divisie meer kwaliteiten inbrengen in de nacompetitie. ,,We hebben dit seizoen verloren van Haarlem, 3-3 gespeeld tegen Cambuur en ADO heeft ons voor de beker uitgeschakeld.'. Woensdag in Den Haag begint voor de Rotterdammers, voor de derde keer in de laatste vier jaar, de opdracht om het eredivisieschap veilig te stellen.

Tegen FC Groningen onderbrak Sparta, met de 0-0, een reeks van acht nederlagen op rij. De twee ploegen creëerden elk slechts een opgelegde kans. Gaandeweg koesterde FC Groningen de gelijke stand, om op eigen kracht aan de nacompetitie te ontsnappen. ,,Een grote opluchting'', jubelde trainer Dwight Lodeweges.

Sparta - FC Groningen 0-0. Scheidsrechter: Jol. Toeschouwers: 7164. Gele kaart: Zijm (Sparta), Allach (FC Groningen).

Sparta hoopt vanavond zo'n vier miljoen euro op te halen bij sponsors. Daarmee zou de Rotterdamse club in nood de schulden kunnen wegwerken en nog een aardig bedrag overhouden voor het opzetten van een spelersfonds. Het is de bedoeling dat Hans Kraay sr. directeur wordt van Sparta's spelersfonds.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 6 mei 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.